Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη μέσω Εθνικής - ΟΤΕ

Με τις μετοχές Εθνικής, Εμπορικής και ΟΤΕ υψηλότερα, με τίτλους-σηματωρούς της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αντιδρά σταδιακά μετά τις 14:00 και το υπόλοιπο της αγοράς, εξέλιξη η οποία αποδίδεται και στη βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν η χθεσινή ευρείας έκτασης διόρθωση στη Νέα Υόρκη μπορεί να οδηγήσει σήμερα σε ανοδική αντίδραση, τεχνικής μορφής, τότε η συνεδρίαση αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον.

Αυτό γιατί την τελευταία ώρα, από μερίδα επαγγελματιών της αγοράς προεξοφλείται η έγκριση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής, στην κρίσιμη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Εάν όντως επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, τότε οι αγοραστές των περίπου 600.000 τεμαχίων (στις 14:20) από τα χαμηλά των 31,10 μέχρι τα 32,14 της Εθνικής, έχουν πολλές πιθανότητες να βγουν κερδισμένοι.

Αυτό το στοίχημα ”παίζεται” εδώ και δΎο τρεις ώρες στην αγορά, βοηθούσης βεβαίως και της αντίδρασης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Από αυτή την άποψη δεν ξαφνιάζει η υπεραντίδραση μετοχών όπως Unibrain, Lavipharm, Δέλτα Project, Centric, ΝΕΛ, Ιμπέριο, Spider, Ιντρακάτ, Διεκάτ και αρκετών ακόμη από αυτή την κατηγορία, που ξεκίνησαν σταδιακά μετά τις 14:00.

Το εγχείρημα γίνεται ευχερέστερο καθώς συνεχίζεται η υπεραπόδοση για Info-Quest, Blue Star, ΜΕΤΚΑ, Νεοχημική, Ιασώ, αλλά και των Εθνικής, Εμπορικής, ΟΤΕ και ορισμένων ακόμα τίτλων-σηματωρών του FTSE-20.

Είναι ενδεικτικό πως στις 14:25 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 3.740 μονάδες, με συναλλαγές περίπου 160 εκατ. ευρώ.

Σημείωση: Για να μην παρεξηγούμεθα. Στο προσυνεδριακό σχόλιο με τίτλο ”έτοιμοι για πωλήσεις”, πέραν της καταγραφής των δεδομένων που ήταν γνωστά στην πλειονότητα των ενεργών ”παικτών”, αναφερόμασταν και σε επιμέρους θετικά στοιχεία.

Εμμέναμε ”στην εντυπωσιακή απόκλιση της τιμής του Συμβολαίου του FTSE-20 (discount), που παραπέμπει σε αρχικά βίαιη υποχώρηση του συγκεκριμένου δείκτη, με ανοικτό όμως το ενδεχόμενο στη συνέχεια τεχνικής μορφής αντίδραση”.

Επιμένουμε... για να μην παρεξηγούμεθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v