Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Πώς υποδέχονται οι αναλυτές το τρίμηνο

Ισχυρά σε επίπεδο κερδοφορίας, αλλά με ”κενά” όσον αφορά στα καθαρά έσοδα από τόκους βρίσκουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα. Πώς σχολιάζουν Marfin, Σίγμα και Εγνατία.

Εθνική: Πώς υποδέχονται οι αναλυτές το τρίμηνο
Αρκετά ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Εθνικής η Σίγμα στο πρωινό της σχόλιο, ενώ επισημαίνει ότι καταδεικνύουν την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει καταγράψει ο όμιλος τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο κερδοφορίας.

Το κύριο highlight, τονίζει η χρηματιστηριακή, ήταν η περιστολή του κόστους, που ήρθε ως αποτέλεσμα της εθελούσιας εξόδου και των πρωτοβουλιών περικοπής κόστους.

Η βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα στην τιμή της μετοχής, αναφέρει η χρηματιστηριακή, δεν αφαιρεί αξία από την Εθνική Τραπεζα, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης κερδών που εμφανίζει με ROE μεγαλύτερο του 27% έως το 2008, ταυτόχρονα με τις αναπτυξιακές προοπτικές του διεθνούς franchise.

Υπεράνω των προβλέψεών της αναγνωρίζει τα αποτελέσματα της Εθνικής η Εγνατία, επισημαίνοντας ωστόσο τα χαμηλότερα των εκτιμήσεών της έσοδα από τόκους, τα οποία δεν οδηγούν σε αναπροσαρμογή των προβλέψεών της για μελλοντικά μεγέθη της τράπεζας.

Η διοίκηση εμφανίστηκε αισιόδοξη σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά της περιθώρια εσόδων από τόκους, αναφέρει η Marfin, προσθέτοντας πως, δεδομένων των εσόδων από τόκους του α΄ τριμήνου, πρόκειται πιθανότατα να προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το συγκεκριμένο μέγεθος της Εθνικής. Στον αντίποδα, η χρηματιστηριακή θα αναβαθμίσει τις προβλέψεις για τα κέρδη της Εθνικής στο 2006, αφήνοντας αμετάβλητες αυτές για τα μεγέθη του 2007 και του 2008.

Η Εθνική χθες ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών για το α΄ τρίμηνο κατά 59,7% - υπεράνω των συγκλινουσών εκτιμήσεων.

Διατηρεί τιμή-στόχο στα 47 ευρώ και σύσταση ”outperform” σε σημερινή της έκθεση με τίτλο ”Καλό α’ τρίμηνο αλλά οι επενδυτές κοιτούν προς ανατολάς” η Proton Χρηματιστηριακή.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η πρόσφατη ισχυρή υποχώρηση στην τιμή της μετοχής υποδηλώνει ότι η τράπεζα θα πρέπει να εκδόσει περισσότερες μετοχές από ότι αρχικά αναμενόταν για να χρηματοδοτήσει το deal με την Finansbank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v