Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα λόγω διεθνών σινιάλων

Η μη φυσιολογική και λογική σε έκταση απόκλιση (discount) οδήγησε μετά την αρχική πτωτική εκτόνωση βασικών δεικτών και μετοχών σε ”μάζεμα” της τάσης και αντίδραση. Μετοχές εταιριών όπως των Εμπορική, ΕΧΑΕ, Μotor Oil, Info-Quest και ορισμένων ακόμη διαμορφώνονταν μέχρι και 4,3% υψηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έστω και τεχνικής μορφής, η αντίδραση των αγορών είναι από κάθε άποψη καλοδεχούμενη.

Η προεξόφληση της διόρθωσης έφερε αρχικά μέχρι τα χαμηλά των 3.670 μονάδων τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE-20 προς τις 1.965 μονάδες, επίπεδο στο οποίο εκτονώθηκε ικανό μέρος ανοιχτών θέσεων.

Υπολογίζεται ότι περίπου 28 - 32 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης, καθώς εν συνεχεία για βασικούς δείκτες και μετοχές είτε περιορίστηκαν οι αρχικά σημαντικότερες απώλειες, είτε γύρισαν σε θετικό έδαφος.

Η υπερβολική σε μέγεθος απόκλιση (discount) που ξεπερνούσε κάθε όριο... φυσιολογικού εύρους διακύμανσης οδήγησε σε ”κλείσιμο” θέσεων τίτλων του ΟΤΕ και της Εθνικής, από τα 16,68 και 31,10 ευρώ αντίστοιχα.

Μετοχές εταιριών όπως των Motor Oil, Coca Cola, Εμπορικής Τράπεζας, Βιοχάλκο, Frigoglass, ΕΧΑΕ διαμορφώθηκαν πολύ γρήγορα σε θετικό έδαφος, με τους αγοραστές μάλιστα να φθάνουν μέχρι και 2,52% υψηλότερα στη ΜΟΗ και 1,65% στην Εμπορική.

Είναι ενδεικτικό πως στις 12:15 η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφωνόταν στο ικανοποιητικό ένα προς δύο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v