Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες

Διόρθωσης συνέχεια με τον τραπεζικό κλάδο (-1,88%) να πιέζει χαμηλότερα Γενικό Δείκτη και ψυχολογία, ενώ μετά τις 15:40 σημειώθηκε σχετικό sell off σε αρκετούς τίτλους που είχαν υπεραποδώσει κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Απώλειες 4% για την Eurobank, κέρδη για Motor Oil-Τιτάνα, ιστορικό υψηλό για Μυτιληναίο.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Διόρθωσης συνέχεια με τον τραπεζικό κλάδο (-1,88%) να πιέζει χαμηλότερα Γενικό Δείκτη και ψυχολογία, ενώ μετά τις 15:40 σημειώθηκε σχετικό sell off σε αρκετούς τίτλους που είχαν υπεραποδώσει κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Πάρα ταύτα, η γενικότερη εικόνα, όπως και η σχέση ανοδικών-πτωτικών μετοχών δεν μπορεί να θεωρηθεί κακή, και αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι η Σοφοκλέους, υπό προϋποθέσεις, έχει διάθεση να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Σχετικά αυξημένες συναλλαγές στην αγορά παραγώγων, όπου οι εκεί εμπλεκόμενοι αύξησαν κάπως τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η γενικότερη εντύπωση των επαγγελματιών του χώρου είναι ότι η μέχρι στιγμής εικόνα δεν είναι ανησυχητική, και ότι οι όποιες διορθωτικές τάσεις απλά δημιουργούν ”επενδυτικές ευκαιρίες” για όσους ασχολούνται με το trading. Όμως, για λόγους καθαρά ψυχολογίας, απαιτείται το συντομότερο δυνατόν πειστική ανοδική αντίδραση.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους, με απώλειες μεγαλύτερες του 3% η Eurobank, αξιοσημείωτες απώλειες για Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς, Intracom, ΟΠΑΠ, αρνητική μεταβολή για ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, ΚΑΕ, Cosmote, ΟΤΕ, Folli Follie και αμετάβλητοι οι τίτλοι της Αγροτικής και Hyatt.

Αντίθετα, για μια ακόμη συνεδρίαση σημαντικά κέρδη για τη Βιοχάλκο, αξιοπρόσεκτα κέρδη (+2,58%) για τη Μοτορ Όιλ, με ανοδικές διαθέσεις ο Τιτάνας, αξιοσημείωτα κέρδη για την Εμπορική και θετικό πρόσημο για Γερμανό και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο Γενικός Δείκτης, παρά το ανοδικό ξεκίνημα, μετά τις 14:15 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, κλείνοντας στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα, στις 4.268,87 μονάδες με απώλειες 0,83%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 505 εκατ. από τα οποία τα 153,2 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 125 ανοδικές μετοχές έναντι 154 πτωτικών, και 14 τίτλοι με κέρδη από 7-20%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, μια ακόμη έντονα ανοδική συνεδρίαση για Γκάλη και Νεώριον Σύρου, συνεχίζεται η έντονα ανοδική κίνηση για την Nexans, σημαντικά ημερήσια κέρδη για Φίντεξπορτ και Περσέα (εν μέσω φημών), από την αρχή της συνεδρίασης ανοδικές διαθέσεις για Σιδενόρ και Καράτζη, αλλά και Frigoglass.

Κινητικότητα λόγω επικείμενης αποκοπής μερίσματος στον Πετρόπουλο, σχετικά ”τσιμπημένες” οι συναλλαγές στον Καρέλια, νέο ιστορικό υψηλό για τον Μυτιληναίο, αλλά ακόμα περισσότερο επιλεκτικές τοποθετήσεις εν μέσω ιδιαίτερα αισιόδοξων προσδοκιών στο Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Τέλος, σε φάση διόρθωσης μετά την έντονη ανοδική κίνηση η Multirama και σημαντικές απώλειες εν μέσω αρνητικών φημών για τη ΓΕΝΕΡ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v