Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Ακριβό το deal Cosmote-Γερμανού

Στρατηγικά σωστή αλλά σχετικά ακριβή θεωρεί η HSBC την κίνηση εξαγοράς μεριδίου του Γερμανού από την Cosmote, όπως σχολιάζει σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου διατηρεί θεωρητική τιμή στόχο στα 20,7 ευρώ και σύσταση neutral για την εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

HSBC: Ακριβό το deal Cosmote-Γερμανού
Στρατηγικά σωστή αλλά σχετικά ακριβή θεωρεί η HSBC την κίνηση εξαγοράς μεριδίου του Γερμανού από την Cosmote, όπως σχολιάζει σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου διατηρεί θεωρητική τιμή στόχο στα 20,7 ευρώ και σύσταση ”neutral” για την εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος η συμφωνία διέπεται από ισχυρή στρατηγική λογική, καθώς η Cosmote αποκτά έλεγχο στην πελατειακή της βάση και στη βάση κόστους.

Ωστόσο, τονίζει ότι πρόκειται για ένα ακριβό deal. Σύμφωνα με το σενάριο που χρησιμοποιεί η HSBC, στο οποίο περιλαμβάνεται απομάκρυνση των Vodafone και TIM Hellas από το δίκτυο καταστημάτων του Γερμανού σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, το deal παράγει καταστροφή αξίας 0,5 ευρώ ανά μετοχή για την Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v