Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Ακίνητα: Ανάκαμψη τo 2014 «βλέπει» η Alpha

Ακίνητα: Ανάκαμψη τo 2014 «βλέπει» η Alpha

Με ποια επιχειρήματα η Alpha Bank προβλέπει ανάκαμψη για την αγορά ακινήτων από τα μέσα της επόμενης χρονιάς. Οι αλλαγές στους φόρους και η πτώση που προηγήθηκε. Ποιος είναι ο «αντίλογος» από στελέχη της αγοράς.

TAGS ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - REAL ESTATE

Το... χύμα story των ελληνικών εξαγωγών

Το... χύμα story των ελληνικών εξαγωγών

Βαριά ελλειμματικό το ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων. Οι εθνικοί πρωταθλητές και η πώληση με το... κιλό. Πώς το κράτος δυναμιτίζει τις προσπάθειες. Τι δείχνουν τα στοιχεία. Ποιες είναι οι προτάσεις για να ανατραπεί η εικόνα.

Το τέλος του κράτους πρόνοιας στην Ευρώπη

Το τέλος του κράτους πρόνοιας στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη κινδυνεύει να σπάσει. Πώς η μείωση και η γήρανση του ευρωπαϊκού πληθυσμού επιταχύνουν την... ημέρα της κρίσης σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Η στάση των ελίτ και οι ψηφοφόροι.

BBG: Aνοίγει το καυτό θέμα των πλειστηριασμών

BBG: Aνοίγει το καυτό θέμα των πλειστηριασμών

Στις "δυο όψεις" του θέματος της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών κατοικιών αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί προστασίας αυτών που δεν έχουν δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το χρέος τους και οι επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο.

Γερμανία: Τα στρατηγικά συμφέροντα και οι κάλπες

Γερμανία: Τα στρατηγικά συμφέροντα και οι κάλπες

Τι κρίνεται στις γερμανικές κάλπες. Τα στρατηγικά συμφέροντα του Βερολίνου και ο «ομφάλιος λώρος» με την Ευρώπη. Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα στο εσωτερικό. Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει στις διασώσεις. Ο γαλλογερμανικός άξονας.

H Xρυσή Αυγή και ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης

Ο γρίφος της αντιμετώπισης των άκρων σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης. Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής και οι δύο επιλογές. Τα μαθήματα από Γερμανία και Ισπανία στην «απαγόρευση» εξτρεμιστικών κομμάτων.

George Friedman: Οι 16 διάδοχοι της Κίνας

Έφτασε στα όρια το μοντέλο «ανάπτυξη με χαμηλούς μισθούς» για την ασιατική υπερδύναμη. Στήνεται η ολική ανατροπή στη σκακιέρα της παγκοσμιοποίησης. Ο χάρτης με τις χώρες που παίρνουν τη σκυτάλη. Το παράδειγμα της Ιαπωνίας και η νέα διεθνής τάξη.

Έξοδος από το ΧΑ: Από τη Βιοχάλκο στη... Ζάμπα

Από την «αναγκαία» αποχώρηση της Βιοχάλκο έως την καραμπινάτη περίπτωση ΖΑΜΠΑ προκύπτει ξεκάθαρα πως το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν προστατεύει όσο θα έπρεπε τις μειοψηφίες. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους μικρομετόχους.

«Μαύρη Δευτέρα» για την ελληνική οικονομία

Για «ύποπτο» ρόλο της τρόικας και ανεξήγητη αδράνεια της κυβέρνησης μιλούν ανοικτά βιομήχανοι μετά και την απόφαση αποχώρησης του ιστορικού ομίλου. Τα σχέδια αλλαγής ηγεσίας και «γραμμής» στο ΣΕΒ και ο κίνδυνος «αποβιομηχάνισης».

TAGS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Stratfor: Το παράλληλο «παιχνίδι» της Ρωσίας

Την ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Συρία, η Ρωσία αυξάνει την πίεση στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Πώς η πρόταση για διεθνή έλεγχο των χημικών βγάζει κερδισμένη τη Μόσχα στη μάχη επιρροής με τις Βρυξέλλες.

Ορατός ο «αφελληνισμός» της ασφαλιστικής αγοράς

Συρία: Το ρωσικό σχέδιο και ο «στριμωγμένος» Ομπάμα

Δύο σενάρια για επίθεση ΗΠΑ στη Συρία

Τράπεζες: Γιατί βλέπουν φως στο... τούνελ

«Μάχες» εισηγμένων για... χρόνο και χρήμα!

Σε τεντωμένο σκοινί ο Ομπάμα

Ανταγωνιστικότητα: Πώς καταρρίπτονται οι «μύθοι»

Γιατί ο Ομπάμα «παίζει» καθυστέρηση στη Συρία

Τράπεζες: Πώς καλύπτονται τα 5 δισ. της BlackRock

Infographic: Οι στρατιωτικές επιλογές των ΗΠΑ

v