Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

BBG: Οι χαμένες γενιές που αφήνει πίσω της η κρίση

BBG: Οι χαμένες γενιές που αφήνει πίσω της η κρίση

Γιατί οι νέοι ενήλικες είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Πόσα χρόνια διαρκούν οι επιπτώσεις της ύφεσης στους νέους εργαζόμενους. Παιδεία, μετανάστευση και προγράμματα απασχόλησης.

Το ανορθόδοξο μοντέλο επιτυχίας των Zara

Το ανορθόδοξο μοντέλο επιτυχίας των Zara

Δημιουργώντας ένα μοναδικό μοντέλο ανάπτυξης και αξιοποιώντας τα χρόνια της ευμάρειας για να πετύχει γρήγορη ανάπτυξη, ο όμιλος Inditex μέσα σε λιγότερο από 40 χρόνια αναδείχθηκε παγκόσμιος ηγέτης της λιανικής ένδυσης.

TAGS ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΝΤ: «Ακριβότερα» πλήρωσαν τη λιτότητα οι Έλληνες

ΔΝΤ: «Ακριβότερα» πλήρωσαν τη λιτότητα οι Έλληνες

Δυσανάλογα μεγάλος στην Ελλάδα ο αντίκτυπος της λιτότητας για το φτωχότερο 10% των πολιτών, υπογραμμίζει σε έκθεσή του το ΔΝΤ. Γιατί οι Έλληνες πλήρωσαν περισσότερα σε σχέση με Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία. Πώς μπορούν να μειωθούν οι ανισότητες.

Stratfor: Η Κριμαία και η... εκδίκηση της γεωγραφίας

Stratfor: Η Κριμαία και η... εκδίκηση της γεωγραφίας

Η Δύση δεν έχει κατανοήσει τα γεωγραφικά δεδομένα στην περιοχή της Ουκρανίας. Πώς η Ρωσία παίρνει το «πάνω χέρι». Τι λάθος κάνουν οι φιλελεύθεροι και πώς παίζεται η μάχη της επιβίωσης. Γράφει ο Robert D. Kaplan.

Startups: Τι φοβούνται, πού ελπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες

Startups: Τι φοβούνται, πού ελπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες

Η συνταγή για να μετατραπεί μια ιδέα σε επιτυχημένο προϊόν. Η σημασία της δικτύωσης, οι ευκαιρίες και τα προσκόμματα που βάζει το Δημόσιο. Τι λένε τρεις νέοι στις συνεντεύξεις τους στο Euro2day.gr. για τη χρηματοδότηση και τον κίνδυνο της αποτυχίας.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Διαλέγουν στρατόπεδο οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Η κρίση στην Ουκρανία εντείνει την πόλωση στις χώρες της περιφέρειας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που αναζητούν στενότερες σχέσεις ή με τις ΗΠΑ και την ΕΕ ή με τη Ρωσία. Οι κινήσεις Αρμενίας, Γεωργίας και Μολδαβίας. Τα όρια αντίδρασης της Δύσης απέναντι στη Μόσχα.

Stratfor: Απειλείται η ακεραιότητα της Ουκρανίας

Γιατί η επόμενη μέρα κρύβει τεράστιους κινδύνους για την Ουκρανία. Οι αντίπαλες φράξιες και τα κίνητρα των ξένων δυνάμεων. Οι επιδιώξεις της Ρωσίας και το ενδεχόμενο διάσπασης του κράτους. Τα ανοιχτά μέτωπα στην οικονομία και ο ρόλος του ΔΝΤ.

Τρία καυτά μέτωπα για το Κυπριακό

Το ανοιχτό ζήτημα ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, το ύψος των ξένων κεφαλαίων που θα επενδυθούν στη χώρα και ο τρόπος αξιοποίησης του φυσικού αερίου είναι οι καταλυτικοί παράγοντες για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.

Κρατικόχαρτα: Aδειασαν θέσεις εργασίας, «γέμισαν» οι μετοχές!

Πώς ωφέλησε τις κρατικές εταιρίες η είσοδός τους στο XA. Τι δείχνουν οι μεταβολές στις θέσεις εργασίας κατά τα τελευταία έντεκα χρόνια και η πορεία των μετοχών την τελευταία πενταετία. Οι αποδόσεις για τους μετόχους.

Stratfor: Που θα κριθεί το μπρα ντε φερ Δύσης-Μόσχας

Η παράταση της βίας στο Κίεβο δίνει στη Μόσχα «πάτημα» για να δικαιολογήσει μια επέμβαση, εκτιμά το Stratfor. Σε δύσκολη θέση η Δύση. Ανησυχητική η εξάπλωση των διαδηλώσεων έξω από το Κίεβο. Καθοριστική η στάση του στρατού.

«Δώστε περισσότερες ψήφους στους πλούσιους»!

Βιομηχανία: Η αχίλλειος πτέρνα του Grecovery!

Η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να πνιγεί στο χρέος

Κυπριακό: Πολιτικές καραμπόλες και στην Αθήνα

ΟΟΣΑ: Λάθος οι προβλέψεις μας στην κρίση

Stratfor: Νέου τύπου τρομοκρατία σε Ελλάδα και Ευρώπη

RTRS: Γιατί η Ευρώπη πρέπει να δείξει «γενναιοδωρία»

Πού «πάσχουν» τα τραπεζικά σχέδια για restructuring

Economist: Η τρόικα παγιδεύει τις χώρες στον... κάτω κόσμο

Stratfor: Δεν λύνουν τα επιτόκια το τουρκικό πρόβλημα

v