Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Ποιοι μεσαίοι - μικροί ωφελούνται από τα ΔΛΠ

Ποιοι μεσαίοι - μικροί ωφελούνται από τα ΔΛΠ

Στις 14 ανέρχονται οι εταιρίες από το χώρο της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες αναμένεται να ωφεληθούν από την εφαρμογή των ΔΛΠ, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης σε ανάλυσή του για τα αποτελέσματα του 2004.

Όμιλος Αλλαμανή: Μα δεν… ιδρώνει κανένας;

Όμιλος Αλλαμανή: Μα δεν… ιδρώνει κανένας;

Μορφή ”ντόμινο” εμφανίζουν οι εξελίξεις στον όμιλο Αλλαμανή. Η αγορά βοά για τις υποχρεώσεις στις τράπεζες. Η ΑΛΤΕ οδεύει προς το άρθρο 46, η βασική θυγατρική της εισηγμένης Alfa Alfa Εnergy μπήκε σε προστασία από τους πιστωτές και ουδείς γνωρίζει τις επιπτώσεις όλων αυτών στην επίσης εισηγμένη Αlfa Alfa Holdings. Kι όμως, κάποια ”αφτιά” δεν ιδρώνουν καθόλου!!! Τα καυτά ερωτήματα.

Πήγασος: Τα πλήρη αποτελέσματα 2004

Πήγασος: Τα πλήρη αποτελέσματα 2004

Αύξηση 12,2% στα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανακοίνωσαν - σε επίπεδο ομίλου - κατά μέσο όρο οι 343 εισηγμένες εταιρίες για τη χρήση του 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. Οι εταιρίες και οι κλάδοι - πρωταθλητές. Οι καλύτερες μερισματικές αποδόσεις. Δείτε τα πλήρη αρχεία.

Euro2day.gr: Δημοσκόπηση για μεγέθη ΟΤE- ETE (upd)

Euro2day.gr: Δημοσκόπηση για μεγέθη ΟΤE- ETE (upd)

Στα 168,95 εκατ. ευρώ προβλέπονται τα κέρδη μετά φόρων (με βάση US GAAP) που θα ανακοινώσει ο ΟΤΕ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων της Εθνικής αναμένονται στα 375 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διοργάνωσε το euro2day.gr σε ελληνικούς και ξένους οίκους

Εγνατία: ”Βλέπει” αύξηση 28,8% στα κέρδη τραπεζών

Εγνατία: ”Βλέπει” αύξηση 28,8% στα κέρδη τραπεζών

Κατά 28,8% εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα ενισχυθούν τα κέρδη προ φόρων για το σύνολο των πέντε τραπεζών που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυση με ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Διατηρείται η ανοδική τροχιά”.

ΤτΕ: Υψηλότερη ακρίβεια βίωσαν οι φτωχότεροι

Υψηλότερος κατά 0,3% έως 0,5% ήταν ο ετήσιος πληθωρισμός την περίοδο 2000-2003, σε σχέση με τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ, για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, σύμφωνα με μελέτη της ΤτΕ. Η παραπάνω επιβάρυνση οφείλεται στην ιδιαίτερη βαρύτητα που έχουν διάφορα είδη των οποίων η αύξηση των τιμών ήταν μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό.

Stat Bank: Επιβράδυνση στην αγορά βενζινών-ντίζελ

Με ρυθμό αύξησης 1% κινήθηκε η εγχώρια αγορά βενζινών και ντίζελ κατά το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2004. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της Stat Bank, πρόκειται για σαφή επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της εν λόγω αγοράς, που το 2003 είχε κινηθεί στο 9% σε σχέση με το 2002.

Ελλάδα: Πότε θα υποσκάψει το ευρώ;

Η Ελλάδα φαίνεται να αντιπροσωπεύει εξαιρετικούς χρηματοοικονομικούς κινδύνους, δεδομένο που θα έχει επιπτώσεις στο ευρώ, αναφέρει η ΑΙG Bank, μέλος του ΑΙG Financial Group, σε ανάλυσή της, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις με πολλές κατευθύνσεις.

Εθνική: Εκτιμήσεις για οικονομίες 8 κρατών

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος κυκλοφόρησε το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2005 της περιοδικής έκδοσης South Eastern Europe and Mediterranean Emerging Market Economies Bulletin. Αποτελεί σύντομη επισκόπηση μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών εξελίξεων σε 8 χώρες.

Marfin Bank: Η επενδυτική στρατηγική για το 2005

Tρία σενάρια για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές εξετάζει στην επενδυτική στρατηγική για το 2005 το τμήμα αναλύσεων της Marfin Bank, διατυπώνοντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις για τις μετοχές, τα ομόλογα και τη Σοφοκλέους. Τι δείχνει η έρευνα για τις μετοχές του δείκτη FTSE-140 με κεφαλαιοποίηση άνω των 90 εκατ. ευρώ. Το ”ιδανικό” επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

ICAP:Βελτίωση κερδών σε μεταποίηση-εμπόριο το 2003

Π&Κ: Επιστροφή κεφαλαίου ή μέρισμα;

Εθνική: Επείγουν οι διαρθρωτικές αλλαγές

ICAP: Υψηλή η ανάπτυξη του κλάδου των καλλυντικών

Εθνική: Οι απειλές για τα ομόλογα σε ΗΠΑ- Ευρωζώνη

Διπλό επιχειρηματικό ”χτύπημα” στη Σερβία

Τι πιστεύουν οι επαγγελματίες για την πληροφόρηση

Magna Trust: Βελτιωμένη η εικόνα των Επενδυτικών

Στα 34 δισ. ευρώ οι υποχρεώσεις των εισηγμένων

Alpha Finance: 2+3 σενάρια για ΟΠΑΠ - Intralot

v