Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Ποιοι είναι οι χρήστες του internet στην Ελλάδα

Ποιοι είναι οι χρήστες του internet στην Ελλάδα

Σε τι ποσοστό χρησιμοποιούν οι Έλληνες το internet; Ποιες περιοχές και ηλικιακές ομάδες έχουν τα υψηλότερα ποσοστά πρόσβασης; Ποιοι είναι οι λόγοι σύνδεσής μας στον Παγκόσμιο Ιστό, και από πού πραγματοποιείται αυτή; Σε αυτά, και αρκετά άλλα, ερωτήματα έρχεται να απαντήσει η έρευνα που πραγματοπολιησε και στην Ελλάδα το Παρατηρητήριο της Ε.Ε.

Πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών βιομηχανιών

Πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών βιομηχανιών

Την εξέλιξη της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών βιομηχανιών αφορά η μελέτη που εκπόνησε η ICAP για τη χρονική περίοδο 31.12.2004 έως 31.12.2005

Οι προκλήσεις της ελληνικής ναυτιλίας

Οι προκλήσεις της ελληνικής ναυτιλίας

Η ελληνική ναυτιλία εκσυγχρονίζεται, διατηρεί την ηγετική της θέση και διευρύνει τα περιθώρια συνεισφοράς της στην οικονομία, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας.

Αναβαθμίσεις για τράπεζες από Deutsche Bank

Αναβαθμίσεις για τράπεζες από Deutsche Bank

Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους θέτει για τις Εθνική, Alpha και Eurobank η Deutsche Bank σε έκθεσή της (3/4/2006), εκτιμώντας ότι οι προοπτικές τους στη ΝΑ. Ευρώπη δεν έχουν πλήρως αποτιμηθεί. Προτιμά την Alpha Bank την οποία χαρακτηρίζει ”πολύ φθηνή”, ενώ θεωρεί πως μαζί με την Eurobank αποτελούν πιθανούς στόχους εξαγοράς από ιδρύματα του εξωτερικού.

Πετρέλαιο: Μεγαλύτερος κίνδυνος η αβεβαιότητα

Πετρέλαιο: Μεγαλύτερος κίνδυνος η αβεβαιότητα

Η αβεβαιότητα για το που θα ισορροπήσει τελικά η τιμή του πετρελαίου έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, που μπορεί να είναι εξίσου ή και περισσότερο σημαντικές από τις αντίστοιχες αρνητικές επιπτώσεις της ίδιας της αύξησης της τιμής του εμπορεύματος, ενώ η τιμή του πετρελαίου θα πρέπει να αυξηθεί κατά 20-30 δολ. για να έλθει στα επίπεδα που χαρακτήρισαν τις προηγούμενες κρίσεις, επισημαίνεται σε μελέτη της Eurobank.

Ποιους μήνες ανεβαίνει το ΧΑ;

Το ελληνικό χρηματιστήριο ”ακολουθεί” τους κανόνες των μηνιαίων εποχικών προτύπων, όπως είναι το πασίγνωστο January Effect, καταδεικνύει εργασία μελετήτριας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ως μήνες ανόδου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, ενώ οι υπόλοιποι μήνες δεν παρουσιάζουν στατιστικά σημαντική επίδραση. Δείτε τα συμπεράσματα για το Dow Jones και το Nasdaq.

Τα πεπραγμένα των 7 εισηγμένων στη ΝΕΧΑ

Τις εκθέσεις που αφορούν στην πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου μέχρι και το β’ εξάμηνο του 2005 των 7 εισηγμένων στη ΝΕΧΑ εταιριών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα στοιχεία αφορούν τις εταιρίες Compucon, Unibrain, Μπαλλής Χημικά, Profile, ΙΛΥΔΑ, Δέλτα Project και ΕΒΙΚ. Δείτε τα αναλυτικά αρχεία στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

Λείπουν τα deals στην Ενέργεια

Υποτονικά διαφαίνεται ότι θα κινηθεί η ελληνική ενεργειακή αγορά σε ότι αφορά πιθανές εξαγορές και συγχωνεύσεις στο προσεχές διάστημα, εκτός από την συνέχιση της δραστηριότητας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επισημαίνει με έκθεσή της η Kantor Capital.

ICAP:Mελέτη για τις αλυσίδες καταστημάτων λιανικής

Τις αλυσίδες καταστημάτων Λιανικής Πώλησης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Οικιακών Συσκευών όσο και τους αγοραστικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά, εξετάζει η κλαδική μελέτη, που εκπονήθηκε από την ICAP.

FactSet: Ο φαύλος κύκλος δανεισμού και ανάπτυξης!

Οι πρόσφατοι ρυθμοί ανάπτυξης των ανεπτυγμένων χωρών οφείλονται στην αύξηση δανεισμού των νοικοκυριών και στην άνοδο των τιμών στις κατοικίες! Το ερώτημα που δημιουργείται ακούγεται απλό, αλλά είναι κρίσιμο: Είμαστε μπροστά σε ένα ”φαύλο κύκλο”;

Deals, αλλά και υστέρηση στις τηλεπικοινωνίες

Stat Bank: Ανοδική πορεία για αγορά καλλυντικών

Hellastat: Μελέτη για τον κλάδο των Εκδόσεων

”Φούσκα” στις μετοχές ή στην… κερδοφορία;

Citigroup: Κρούει κώδωνα για ευρωπαϊκές τράπεζες!

Alpha Bank: Τα διαρθρωτικά προβλήματα

Hellastat: Αποτελέσματα εισηγμένων για το 2005

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ: Τα πλήρη αποτελέσματα του 2005

Hellastat: Τα πεπραγμένα 2005 για 173 εισηγμένες

ΙΟΒΕ: Μελέτη για τρόφιμα - ποτά

v