Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BC - Ιατρικό: Η... ”χημεία” χάλασε το deal

Από την αρχή, οι ανακοινώσεις της Ιατρικό Αθηνών σε σχέση με την BC Partners μόνο… ενθουσιώδεις δεν ήταν. Και όπως προκύπτει από την κατάληξη, υπήρχαν λόγοι που συνέβη αυτό. Οι λεπτομέρειες.

BC - Ιατρικό: Η... ”χημεία” χάλασε το deal
Στην... κακή ”χημεία” μεταξύ της BC Partners και του βασικού μετόχου της εισηγμένης Ιατρικό Αθηνών αποδίδουν με διπλωματικό τρόπο κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, αλλά και να κρατούν τις δέουσες αποστάσεις, το ”ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Γιατί όμως χάλασε η ”χημεία” και η κατάληξη ήταν μία άκρως ”βελούδινη” στη διατύπωσή της ανακοίνωση για διακοπή των διαπραγματεύσεων;

Εδώ οι απόψεις φαίνεται να διίστανται, τουλάχιστον ως ένα βαθμό. Γνώστες των όσων διαδραματίστηκαν υποστηρίζουν ότι ενώ υπήρχαν υπογραφές προσυμφώνου ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης άρχισαν σχεδόν αμέσως να έχουν… ”δεύτερες σκέψεις” ως προς το... ”γάμο”!

Έτσι, λένε οι ίδιες πηγές, εξηγείται και το γεγονός ότι η πρώτη ανακοίνωση της Ιατρικό Αθηνών για το θέμα ήταν εξαιρετικά ασαφής, κάνοντας λόγο γενικώς και αορίστως για συνομιλίες με ”στρατηγικούς επενδυτές”, με αποτέλεσμα να υπάρξει και δεύτερη (που ανέφερε αυτή τη φορά το όνομα της BC Partners) κατόπιν ”οχλήσεως” από τις Αρχές. Και πάλι, όμως, άφηνε να διαφανεί ότι τίποτα δεν είναι οριστικό.

Τα αποτελέσματα πάντως δεν φαίνεται να ήταν απολύτως ικανοποιητικά και από την πλευρά του due diligence που έγινε κατόπιν του προσυμφώνου. Αυτό αναφέρουν άλλες πληροφορίες, οι γνώστες των οποίων εστιάζουν στο γεγονός ότι η BC θα μπορούσε να επιμείνει πολύ περισσότερο, αν το επιδίωκε.

Ακόμη, σημαντικό ρόλο πρέπει να έπαιξε και το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για μια ξεκάθαρη συμφωνία εξαγοράς του πακέτου των βασικών μετόχων (χαρακτηριστικές οι συνεχείς αναφορές της Ιατρικό σε στρατηγικό επενδυτή που θα αποκτούσε ”παρουσία” στην εταιρία), οπότε υπήρχαν θέματα ”συγκατοίκησης” με τους σημερινούς φορείς σε θέματα διοίκησης, πράγμα για το οποίο όσοι γνωρίζουν τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο λένε απλώς ότι... ”δεν είναι καθόλου εύκολο”.

Πάντως, η ίδια η διατύπωση της ανακοίνωσης εντυπωσιάζει, καθώς δεν λέει τίποτα για την... ”ταμπακέρα”, περιοριζόμενη σε φιλοφρονήσεις περί ”αμοιβαιότητας εκτίμησης και εμπιστοσύνης”, δίνοντας έτσι το στίγμα της προσπάθειας να φανεί ότι όλα έληξαν ”μέλι γάλα” προς χάριν των εντυπώσεων.

Κι όποιος θέλει το... πιστεύει!

Γ. ΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v