ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

«Εχθρός» ή σύμμαχος ο ιδιωτικός τομέας;

«Εχθρός» ή σύμμαχος ο ιδιωτικός τομέας;

Σε μια χώρα όπου απαιτούνται 15 χρόνια έως ότου απολυθεί οριστικά ένας τελωνειακός υπάλληλος ο οποίος αποδεδειγμένα ζημίωσε το Δημόσιο με περίπου μισό εκατ. ευρώ, σίγουρα «κάτι» δεν πάει καλά.

Γιατί να πιστέψουμε την Ελλάδα;

Γιατί να πιστέψουμε την Ελλάδα;

Για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών πρέπει αυτές να "νιώσουν" ότι τους λέμε την αλήθεια σχετικά με τα δημόσια οικονομικά μας. Πόσο τις βοηθούμε όμως με τη στάση μας;

«Χρεοκοπία» το μήνυμα των αγορών στην Ελλάδα

«Χρεοκοπία» το μήνυμα των αγορών στην Ελλάδα

Την ίδια ημέρα που το Eurogroup επιβράβευε τις έως τώρα προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, εγκρίνοντας τη δεύτερη δόση του δανείου, οι διεθνείς αγορές έστελναν ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα.

"Εσωτερικός εχθρός" της Ελλάδας η διαφθορά

Εάν δεν υπάρξουν απτές αποδείξεις ότι ο "εσωτερικός εχθρός" της διαφθοράς πατάσσεται στην Ελλάδα, γιατί είτε οι κάτοικοί της είτε οι εξωτερικοί δανειστές της θα πρέπει να αρχίσουν ξανά να την εμπιστεύονται;

Ανασχηματισμός εδώ και τώρα…

Ανασχηματισμός εδώ και τώρα…

Εάν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν στελεχωθεί με ανθρώπους που μπορούν πράγματι να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης, αντί απλώς να «γαντζώνονται» στην καρέκλα της εξουσίας, θα έχουμε χάσει όλοι.

Μην εφησυχάζετε. Κύλησε μόλις μια ημέρα…

«Η πρώτη ημέρα δεν με ανησυχεί. Η δεύτερη είναι που φοβάμαι», εξομολογείτο πριν από αρκετά χρόνια κορυφαίος Έλληνας επιχειρηματίας, λίγο πριν από το λανσάρισμα ενός νέου του εγχειρήματος. Και είχε δίκιο…

Γιώργο, πάρε τ’ όπλο σου…

Εάν απαιτείται ο Γ. Παπανδρέου να "επιστρατεύει" τον Γ. Πεταλωτή, ώστε να διαμηνύει στους υπουργούς του ότι αυτός είναι που δίνει τις εντολές, τότε η κυβέρνηση δεν χρειάζεται μόνο ανασχηματισμό…

«Έξυπνες λύσεις» για ανάσα στην αγορά

Η αποκατάσταση του οικονομικού κλίματος και της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας περνά αναμφίβολα μέσω της επανόδου στην ανάπτυξη. Αρκεί να εκμεταλλευθούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Σας δώσαμε. Να πάτε αλλού…

H χώρα που ήταν στο στόχαστρο σύσσωμης της υφηλίου βγήκε "ασπροπρόσωπη" στον πρώτο "έλεγχό" της επειδή δύο κατηγορίες πολιτών επωμίστηκαν σχεδόν όλο το βάρος των περικοπών και των φόρων. Δίκαιο; Δεν νομίζω.

Κρατώντας τη χώρα στο παρελθόν

Είναι αδιανόητο σε καιρό βαριάς οικονομικής ύφεσης, η οποία στο τέλος του έτους ενδέχεται να οδηγήσει στη μείωση του ΑΕΠ έως και 3,2% - 4%, οι τιμές να παρουσιάζουν ευθέως ανοδική πορεία.

Τώρα ήρθαν τα δύσκολα, συντρόφια…

Ελεγκτικοί οίκοι και στις εφορίες…

Στη ΓΕΝΟΠ ανήκει τελικά η ΔΕΗ;

Δημοσιονομικές «θεωρίες συνωμοσίας»

Ιστορικού χαρακτήρα η απόφαση επιστράτευσης

Στο έλεος των συντεχνιών η κυβέρνηση;

Στο εδώλιο οι οίκοι αξιολόγησης;

Μαύρα μαντάτα η λευκή απεργία

Ισχύουν οι νόμοι και στη Μύκονο;

Οι "μικροί πρωθυπουργοί" και ο Φον Φούφουτος

v