Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το τέλος του παλιού μας κόσμου

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην πιο κρίσιμη μάχη της;
Από αυτούς θα κριθεί αν θα παραμείνουμε στο ευρώ και αν θα βγούμε από την ύφεση;
Αξίζουμε καλύτερα.

Το τέλος του παλιού μας κόσμου
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην πιο κρίσιμη μάχη της;

Από αυτούς θα κριθεί αν θα παραμείνουμε στο ευρώ και αν θα βγούμε από την ύφεση;

Αυτοί, εν τέλει, θα μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο, αλλά και στην ανάκτηση του χαμένου εθνικού κύρους μας;

Η ανάσα που ενδόμυχα έβγαλαν χθες χιλιάδες συμπολίτες μας σχετικά με τη διαφαινόμενη αποδέσμευση της διαβόητης 6ης δόσης, μετά την επιστολή Σαμαρά προς τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και της ευρωζώνης και την κατ’ αρχήν ευμενή αντιμετώπισή της από τους κοινοτικούς μας εταίρους, αφορά μόνο στη μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή αφορά στην οργή που ένιωσαν οι ίδιοι άνθρωποι για το βαθύ έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας που αντιμετωπίζει ο τόπος και για το γεγονός ότι παίχτηκε ακόμη μία παρτίδα «πόκερ», με διακύβευμα τη χρεοκοπία της χώρας.

Ένα παιχνίδι που παίχτηκε τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη του καθενός από εμάς, από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

Την πρώτη με το μνημειώδες ατόπημα αποπομπής των εκπροσώπων της τρόικας Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο οδήγησε στο αρχικό πάγωμα των σχέσεων της χώρας με τους κοινοτικούς της εταίρους και φυσικά της 6ης δόσης, τη δεύτερη με την υπόθεση του δημοψηφίσματος και τώρα με εκείνην της «τζίφρας».

Την πρώτη φορά, οι πολίτες αυτής της χώρας πλήρωσαν τον λογαριασμό με ένα μπαράζ νέων φόρων, που τους εξώθησε στα όρια της ανέχειας. Τις δύο επόμενες είδαν το φάσμα της χρεοκοπίας πλησιέστερα από ποτέ.

Ποτέ άλλοτε, τουλάχιστον στη Μεταπολεμική Ιστορία αυτού του τόπου, δεν υπήρξε βαθύτερο έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας.

Τους δίνουν λεφτά για να σωθούμε, τους προσφέρουν τεχνογνωσία για να ξαναχτίσουν το διαλυμένο κράτος και τους ζητούν μόνο ένα πράγμα: συνέπεια και αξιοπιστία.

Σε απάντηση, αυτοί εμφανίζονται έτοιμοι να παίξουν «μπλόφες» και να τα πετάξουν όλα από το παράθυρο, με μόνο στόχο το κομματικό όφελος και την πολιτική τους επικράτηση.

Είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Έπειτα από 30 χρόνια σταδιακής καταβαράθρωσης αρχών και αξιών, αδιαφανούς διοίκησης και κατάλυσης κάθε έννοιας αξιοκρατίας ή αποτελεσματικότητας σε αυτόν τον τόπο, η Ελλάδα δικαιούται καλύτερα.

Οφείλουν οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου να πουν τέλος. Ως εδώ και μη παρέκει.

Ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η διοίκηση στην Ελλάδα είναι σαθρός, το κρατικοδίαιτο οικονομικό μοντέλο, με το οποίο πορεύτηκε η χώρα επί τόσα χρόνια, έχει πεθάνει, και αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα πρέπει να δώσουμε οι ίδιοι τη λύση, αναδεικνύοντας τις δυνάμεις εκείνες που θα οδηγήσουν τον τόπο εκτός κρίσης και σε ένα καλύτερο αύριο.

Νου και γνώση έχουμε όλοι. Όπως όλοι, της νομίμου ηλικίας, έχουμε και ψήφο.

Οι εκλογές είναι μάλλον κοντά.


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.



Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v