ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η αδύναμη ΕΕ και η ακροδεξιά στροφή

Η αδύναμη ΕΕ και η ακροδεξιά στροφή

Νιώθουν φόβο. Τους καίει η ακρίβεια αλλά κυριότερα τους έχει φοβίσει το μεταναστευτικό. Φοβούνται, με άλλα λόγια, ότι θα χάσουν όσα με κόπο κατέκτησαν και στρέφονται στην ακροδεξιά ως άμυνα. Είναι και η Ευρώπη αδύναμη να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις, οπότε...

Η κυβέρνηση και τα φάλτσα στη Θεσσαλία

Η κυβέρνηση και τα φάλτσα στη Θεσσαλία

Μισή δουλειά και μάλιστα λάθος δουλειά, όσα επέλεξε να πράξει η κυβέρνηση σε σχέση με την ασφάλιση περιουσιών πολιτών και επιχειρήσεων από τις φυσικές καταστροφές. Σε ό,τι αφορά στην τουριστική βιομηχανία, δε, ας το αφήσουμε καλύτερα…

Αειφορία με... μπαλώματα θέλει η Ευρώπη

Αειφορία με... μπαλώματα θέλει η Ευρώπη

Ένα βήμα πίσω φαίνεται να κάνει η Ευρώπη για να προστατεύσει το περιβάλλον αλλά και τον εαυτό της. Εάν ο δρόμος που θα ακολουθήσει συνιστά «μονοπάτι» και για τη λοιπή διεθνή κοινότητα, ωστόσο, είναι κάτι που θα κριθεί στην πορεία.

Τα ελληνοτουρκικά και το... μικρό καλάθι

Τα ελληνοτουρκικά και το... μικρό καλάθι

Την ίδια στιγμή που το «τουλάχιστον μιλάμε» εμφανίζεται ως η επωδός της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, το κλίμα δυναμιτίζεται με πρωτοβουλία της Άγκυρας. Ακόμη και εκεί, όμως, υπάρχει λογική.

Η φενάκη των δημοσκοπήσεων

Η φενάκη των δημοσκοπήσεων

Οι δημοσκοπήσεις, ευλόγως, είναι «φωτογραφίες» της συγκεκριμένης στιγμής στα πολιτικά πράγματα της χώρας και ως εκ τούτου δεν αποκαλύπτουν όλη την «αλήθεια». Ακόμη και έτσι, όμως, μας κρύβουν πράγματα...

Φορολογία: Πελάτες και εθνική συμφωνία

Μας λέει ο υπουργός Επικρατείας Α. Σκέρτσος ότι χρειαζόμαστε «εθνική συμφωνία» για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Πρόκειται περί λάθους. Ειλικρίνεια χρειάζεται και κατάργηση του πελατειακού κράτους.

Φωνή βοώντων... στο Παρίσι

Μια διεθνής διάσκεψη, φαινομενικά δίχως επιδραστικό αποτέλεσμα, με ιδιαίτερη όμως σημασία. Τόσο για εκείνους που συμμετείχαν, όσο και για τους «απόντες» και για τους ρόλους που επιθυμούν να αναλάβουν στην περιοχή.

Μεταναστευτικό: Ο καθένας για την πάρτη του

Άλλα ζητά ο Νότος, άλλα δίνει ο Βορράς. Άλλα προτείνει η Κομισιόν, άλλα κάνουν ορισμένα κράτη-μέλη όπως η Ιταλία και η Γερμανία. Όλα αυτά όμως έχουν ένα τίμημα και η Ευρώπη ήδη το καταβάλλει.

Η φοροδιαφυγή και η κλεψύδρα για τις μεταρρυθμίσεις

Αν και διατυπώθηκε από διαφορετικούς ανθρώπους, το «μήνυμα» ήταν κοινό. Η κλεψύδρα δεν σταματά και ο διαθέσιμος χρόνος τελειώνει. Η Ελλάδα μπορεί να πορεύεται καλά αλλά πρέπει και να αλλάξει.

Κάντε την κρίση ευκαιρία στη γεωργία

Μετά την ακρίβεια στα τρόφιμα, έρχονται και οι ελλείψεις. Πρόκειται για μία ζοφερή εικόνα που μας την προσφέρει… απλόχερα η κλιματική κρίση. Η «λύση», όμως, εάν υπάρχει, αφορά και εμάς.

Όταν ο λαός θέλει και η κυβέρνηση δεν μπορεί

Διακομματικό απυρόβλητο για τη φοροδιαφυγή

Δείγματα πολιτικού πολιτισμού

Η ακρίβεια και το ανούσιο blame game

Η ακρίβεια και οι συνταγές από το χθες

Φορολογούμενοι και «πελάτες»

Ακόμη στην αφετηρία το τρένο των μεταρρυθμίσεων

Ο απρόβλεπτος κύριος Ερντογάν

Το υπαρξιακό δίλημμα της ΕΕ

Η σύγκρουση των πολιτισμών και η Ελλάδα

v