ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα και η αλόγιστη σπατάλη ανθρώπινου κεφαλαίου

Η Ελλάδα και η αλόγιστη σπατάλη ανθρώπινου κεφαλαίου

Ακόμα και αν διαγραφεί ολόκληρο το χρέος, θα είναι δώρον άδωρον αν έχει σπαταληθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο. Η αξία της εκπαίδευσης και η σύνδεση με την οικονομία. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Τελικά είναι ή όχι σημαντική η συμφωνία στο Eurogroup;

Τελικά είναι ή όχι σημαντική η συμφωνία στο Eurogroup;

Με ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο του 2018, θα πρέπει η Ελλάδα να έχει κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να βγει στις αγορές και να αφήσει πίσω τα μνημόνια. Τι κερδίσαμε από το Eurogroup. Γράφει ο Γ. Αναβάλογλου.

O δρόμος για εξωστρέφεια με... ονοματεπώνυμο!

O δρόμος για εξωστρέφεια με... ονοματεπώνυμο!

Αμεση και ζωτική η ανάγκη για τη δημιουργία επώνυμης ζήτησης εκτός Ελλάδας, για διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα μας, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΣΒΕΠ Νίκος Καραγεωργίου. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας. Γιατί απαιτείται εθνική κινητοποίηση για το εγχείρημα.

Η εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων, η παραγραφή και οι απαντήσεις

Η εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων, η παραγραφή και οι απαντήσεις

Η παράταση που δίνει η εφορία για την αποκάλυψη των εισοδημάτων, τα έτη που παραγράφονται και οι κρίσιμες αποφάσεις του ΣτΕ. Εφαρμογή excel για να υπολογίσετε τον φόρο που σας αναλογεί. Γράφει ο Μ. Μαρκουλάκος.

Aπό τον Μπετόβεν στον… Σόιμπλε

Aπό τον Μπετόβεν στον… Σόιμπλε

Τα γερμανικής έμπνευσης «μνημόνια», οι «επαγγελματίες οικονομολόγοι» και οι διαφορές του Αλέξη Τσίπρα με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς. Το όφελος στη χώρα και το… ανέφικτο της εφαρμογής. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Crowdfunding… αλά ελληνικά!

Η έλευση του crowdfunding στην Ελλάδα δεν ήρθε μόνο με χαρακτηριστική καθυστέρηση, αλλά και με θεσμικά ζητήματα που κινδυνεύουν να το αδρανοποιήσουν πριν καν ξεκινήσουν. Γράφει ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Μην εμπιστεύεστε οικονομολόγους που τα γνωρίζουν όλα

Όταν στη φυσική επιστήμη δεν υπάρχει βεβαιότητα, είναι ύβρις να υποθέτουμε πως μπορούμε να την ανακαλύψουμε στα οικονομικά. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

O Κ. Μητσοτάκης και η ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού τομέα

Πρόταση για διεύθυνση στο ΥΠΟΙΚ με αντικείμενο την ανάπτυξη του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα καταθέτει ο Αλ. Μωραϊτάκης. Η συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 2006 που... άνοιξε δρόμους. Οι αδυναμίες της ΕΚ.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η χαμένη ευκαιρία

Ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε μία Ελλάδα σοβαρή, υπεύθυνη και δημιουργική. Οραματιζόταν μία ποιοτική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Κάποιοι όμως είχαν άλλες απόψεις. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Πώς μπαίνει… «λουκέτο» στη φορολογική ισότητα

Η προκλητική εύνοια σε κάποιους κλάδους για το αδίκημα της μη έκδοσης απόδειξης και τα «παρατράγουδα». Γιατί είναι σοβαρότατο λάθος η διάκριση των ποινών ανάλογα με το επάγγελμα. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Η αθόρυβη δύναμη της βιομηχανίας τροφίμων

Η γερμανική συνταγή που κυριάρχησε στην Ευρώπη

Το τοξικό μείγμα φόρων και εισφορών

Το πρώτο πολιτικό άρθρο του Κ. Μητσοτάκη το 1945

Ο ανταγωνισμός Τραμπ - Μέρκελ και τα ελληνικά συμφέροντα

Το όραμα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα και η σημερινή παραζάλη

Ιδιωτική Σύνταξη: Η χρυσή εφεδρεία των ελεύθερων επαγγελματιών

Το τρελό ράλι του bitcoin και οι κίνδυνοι

Ο ΕΦΚΑ και η τιμωρία συνταξιούχων με αγροτικές δραστηριότητες

Η «γεροντοκρατία», ο Αντετοκούνμπο και το πλήγμα στην οικονομία

v