ΑΠΟΨΕΙΣ

Αν πρέπει να επιλέξω μία μόνο μετοχή

Αν πρέπει να επιλέξω μία μόνο μετοχή

Ο τεχνολογικός γίγαντας που ξεκίνησε από ένα γκαράζ και έφτασε κεφαλαιοποίηση ύψους 820 δισ. δολαρίων. Πού οφείλει την επιτυχία και την απήχησή της. Τα προϊόντα της και οι... ιδανικές συνθήκες εργασίας. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Οι ανισότητες και το λάθος του Πικετί

Οι ανισότητες και το λάθος του Πικετί

Ένας πρώην αναρχικός Σουηδός σε βιβλίο του καταθέτει συγκλονιστικά στοιχεία που διαψεύδουν τους καιροσκόπους της καταστροφολογίας. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Είναι θέμα... απόφασης

Είναι θέμα... απόφασης

Σε μία χώρα που η παράταση της θητείας ισοδυναμεί με ανάθεμα, ίσως έχει έρθει η ώρα για την αναθεώρηση θεμελιωδών επιλογών. Τόσο στο επίπεδο της κοινωνίας, όσο και των πολιτικών της εκπροσώπων…

Ο ανορθολογισμός ως... καταστροφικό όπλο εξουσίας

Ο ανορθολογισμός ως... καταστροφικό όπλο εξουσίας

Οι μεγαλύτερες καταστροφές στην ανθρωπότητα έχουν προκληθεί από τους εχθρούς του ορθού λόγου και αυτούς που τους ακολουθούν. Γιατί επικρατεί ο ανορθολογισμός. Γράφει ο Α. Τριφύλλης.

Ο Ελληνισμός ως οικουμενικό «σήμα»

Ο Ελληνισμός ως οικουμενικό «σήμα»

Την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής επανάστασης μήπως η Αθήνα θα μπορούσε να ξαναγίνει το επίκεντρο μιας νέας φιλοσοφίας; Η παγκοσμιοποίηση και η 4η βιομηχανική επανάσταση. Γράφει ο Ν. Καραγεωργίου.

Το υπαρξιακό πρόβλημα της ανεπτυγμένης Δύσης

Κίνηση, ταχύτητα και τεχνητή νοημοσύνη, αποτελούν τους νέους συντελεστές κοινωνικής οργάνωσης και παραγωγής πλούτου, σ’ ένα περιβάλλον όπου υποχωρεί το δυτικού τύπου «κράτος δικαίου»...

Ο Μοσκοβισί και ο «έρωτας» των σοσιαλδημοκρατών με τον Αλ. Τσίπρα

«Ο Αλ. Τσίπρας ψάχνει να βρει έναν δρόμο συμβατό με τη συμμετοχή στην ευρωζώνη και την κοινωνική δικαιοσύνη», δηλώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος. Τα ερωτήματα για τη σοσιαλδημοκρατία και η στήριξη στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Σκοπιανό: Οσα δεν έδειξαν τα συλλαλητήρια

Οταν η ταύτιση με τους ένδοξους προγόνους αντισταθμίζει τη σύγχρονη εθνική κατρακύλα και την οικονομική εξαθλίωση. Οι πολιτικοί που απαθανάτισαν την... ανικανότητά τους και η ουσία. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Η παγκόσμια ανάπτυξη και οι νέοι «εχθροί» των λαϊκιστών

Γιατί στις αποκαλούμενες «κοινωνίες της μετα-αλήθειας» (post truth), η «πάλη των τάξεων» αντικαθίσταται από τον «πόλεμο κατά των ελίτ». Πώς αλλάζουν την παγκόσμια οικονομία η τεχνολογία και οι ροές κεφαλαίων. Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου.

Το «κράτος-προσοδοθήρας»: Η νέα ερμηνεία της ελληνικής κρίσης

Πώς η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια μη ανταγωνιστική οικονομία, όπου ο δρόμος για τον προσωπικό πλουτισμό πέρασε μέσα από την πολιτική επιρροή. Ο ρόλος των ευρωκονδυλίων και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Ρισβάς: Οι «κρυμμένοι» κίνδυνοι των ETFs

Το κυνήγι για επενδύσεις R&D και το όπλο που... ξέχασε η Ελλάδα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη βουτιά των μετοχών

Η ψηφιακή επανάσταση στη ναυτιλία

Τα νέα δεδομένα για αλλαγή της φορολογικής κατοικίας

Κύπρος: Τα σενάρια για την οικονομία μετά τον β' γύρο των εκλογών

Τα συλλαλητήρια της… απελπισίας

Τι «κρύβει» η σύσφιξη των σχέσεων Ισραήλ-Ινδίας

Δέκα «ναι» στο νέο νόμο για τη διαμεσολάβηση

Η λάθος συνταγή για την έξοδο στις αγορές

v