ΑΠΟΨΕΙΣ

Αλληθωρίζοντας στο... εμφύλιο παρελθόν

Αλληθωρίζοντας στο... εμφύλιο παρελθόν

Είναι εμφανές ότι διάφορες πολιτικές δυνάμεις πάσχουν από εμφυλιολαγνεία. Ομως, όσο ψάχνουμε στις ιστορικές διαιρέσεις να βρούμε λύσεις για το σήμερα, το μέλλον θα πλησιάζει σαν απειλή. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Η εξόρυξη αερίου από σχιστόλιθο και το μεγάλο δίλημμα

Η εξόρυξη αερίου από σχιστόλιθο και το μεγάλο δίλημμα

Γιατί το μέλλον της παγκόσμιας παραγωγής σχιστολιθικού αερίου δεν είναι εξασφαλισμένο. Η τεράστια άνθιση της τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Γράφει ο Αριστείδης Καρανάνος.

Εχουν αποτύχει τα οικονομικά;

Εχουν αποτύχει τα οικονομικά;

Η ανάγκη για «τέλεια πληροφόρηση» προκειμένου να δουλέψουν τα μοντέλα και η σκληρή πραγματικότητα. Τα επιχειρήματα υπέρ του «ναι» και του «όχι» και ποια είναι η πιθανότερη απάντηση. Του Κωνσταντίνου Γκράβα.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα από μια άλλη σκοπιά

Η ελληνική επιχειρηματικότητα από μια άλλη σκοπιά

Πού οφείλεται το έλλειμμα επιχειρηματικότητας που παρατηρείται στη χώρα μας. Οι ερασιτεχνισμοί, το έλλειμμα κουλτούρας και η... επιδοτοφιλία. Τι πρέπει να γίνει. Γράφει ο Δρ Γ. Κριτσωτάκις.

H οικονομία του διαμοιρασμού και οι εχθροί της

H οικονομία του διαμοιρασμού και οι εχθροί της

Κάθε καινοτομία στην οικονομία, από τη στιγμή που μπορεί να θίξει συντεχνιακά και άλλα διαπλεκόμενα συμφέροντα, πρέπει να πάει στο πυρ το εξώτερον. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τα CFDs ως επενδυτικό εργαλείο

Τα Contracts for Difference και πώς μπορεί να τα εκμεταλλευτεί σωστά ένας επενδυτής. Η σημασία της μόχλευσης και οι παγίδες που κρύβουν. Γιατί είναι καθοριστικής σημασίας η βοήθεια από επαγγελματίες. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις άμεσες ξένες επενδύσεις

Τι είναι αυτό που προσελκύει χρήμα από το εξωτερικό και γιατί είναι επικίνδυνες οι γενικεύσεις. Τα μηνύματα (και) για Ελλάδα σε έκθεση για τις επενδύσεις σε χώρες του ΟΟΣΑ και αναπτυσσόμενες αγορές. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Οι πωλήσεις «κόκκινων» δανείων και τα δικαιώματα του δανειολήπτη

Τα δάνεια που μπορούν να μεταβιβαστούν από τις τράπεζες και κατά πόσο χειροτερεύει η θέση του δανειολήπτη. Οι διαδικασίες, οι υποχρεώσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων και το δικαίωμα εξαγοράς.

Μαθήματα από την Ολλανδία του 1960 για την Κύπρο σήμερα

Πώς πρέπει να κινηθούν Κύπρος και Ελλάδα στη διαχείριση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, για να μην πάθουν ό,τι έπαθε η Ολλανδία το 1960. Η «κατάρα των φυσικών πόρων» και η περιβόητη «ολλανδική ασθένεια». Γράφει η Ι. Ξουφλάκη.

«Δεν είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανόητε»!

Γιατί απειλείται το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Το παιχνίδι της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τους δασμούς και ο Ντόναλντ Τραμπ. Τι πραγματικά κάνει τη διαφορά σε μια οικονομία. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Κάποτε θα βρεθεί ο... ρατσιστής!

Eυκαιρία για διαφάνεια στους λογαριασμούς ρεύματος!

Ο Rockefeller πρώτος δισεκατομμυριούχος στην ιστορία

Η Ελλάδα και ο φιλελευθερισμός à la carte

Οι στρατηγικές επιλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προ της κάλπης

Οι παγίδες της εξόδου από τα μνημόνια

Το κυνήγι της φοροδιαφυγής και τα... φαντάσματα

H ώρα των τεχνολογικά «έξυπνων» κρατών

Στέβια: «Μαθήματα» από ένα πετυχημένο Growth Story

Συντάξεις για νέους: μια νέα πρόταση για το ασφαλιστικό

v