ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευρώπη vs ΗΠΑ με φόντο τον χρυσό!

Ευρώπη vs ΗΠΑ με φόντο τον χρυσό!

Όσο το παιχνίδι των συναλλαγματικών ισοτιμιών «χοντραίνει», όλο και περισσότεροι φέρνουν
στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον ρόλο του χρυσού και όλο και πιο πολλοί ερμηνεύουν
το τρελό ράλι του μετάλλου.

Οι πολιτικοί έχασαν τους

Οι πολιτικοί έχασαν τους "πελάτες" τους!

Οι μισοί μετέτρεψαν την κάλπη σε πτυελοδοχείο, ενώ οι άλλοι μισοί σνόμπαραν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Ο λαός αποφάσισε πως δεν τους έχει πια ανάγκη. Οι πολιτικοί έχασαν τους "πελάτες" τους!

Δ. Καλογήρου: Το ΧΑΚ και οι εισαγωγές εταιριών

Δ. Καλογήρου: Το ΧΑΚ και οι εισαγωγές εταιριών

Τον θεσμό της εισαγωγής εταιριών στο Χρηματιστήριο Κύπρου αλλά και το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε και κινείται η κυπριακή αγορά περιγράφει σε άρθρο της η κ. Δήμητρα Καλογήρου, ανώτερη λειτουργός του ΧΑΚ.

Η αναδιάρθρωση χρέους είναι γεγονός!

Η αναδιάρθρωση χρέους είναι γεγονός!

Οι αποφάσεις για αναδιάρθρωση, έστω και ειδικής μορφής, μοιάζουν να έχουν ληφθεί, αλλά, για την Ελλάδα, οι δυσκολίες είναι πάντα μπροστά. Ο ρόλος της συγκυρίας και οι διαπραγματεύσεις με Ε.Ε. - ΔΝΤ. Άρθρο του Κ. Μποτόπουλου.

Η κρίση και το παράδοξο των ακινήτων

Η κρίση και το παράδοξο των ακινήτων

Ενώ στις ώριμες αγορές οι τιμές ακινήτων ορίζονται από την κατάσταση της οικονομίας, στην Ελλάδα η κρίση δεν αγγίζει τους ιδιοκτήτες. Η ανάγκη πρόσθετων εσόδων και η ευκαιρία της ανάπλασης. Γράφει ο Αλ. Περετζής.

Υπάρχουν αγορές σε ισορροπία;

Στις αγορές το σημείο ισορροπίας δίνεται από την ισότητα της προσφοράς με τη ζήτηση. Όμως σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε καμιά ισορροπία μόνιμη. Τα παραδείγματα του ευρώ και της Ελλάδας.

Δημόσιες προτάσεις: Νόμος με… άρωμα Στάλιν!

Φουντώνει η αντίδραση παραγόντων της αγοράς και επενδυτών, για ένα θεσμικό πλαίσιο που μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή στο XA. Μιλούν για αντισυνταγματικό νόμο με πρόσχημα Ευρωπαϊκή Οδηγία...

Διαφάνεια "εδώ και τώρα"

Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει "σημαία" τη διαφάνεια, αλλά οι περισσότερες των εισηγμένων επιμένουν στη βολική "θολούρα". Τα "δήθεν" ανεξάρτητα μέλη των ΔΣ, οι αποδοχές, οι αποφάσεις και η... ηλεκτρονική ψήφος!

Ο εφοριακός είναι φίλος μας…

...γι' αυτό δεν θέλει την περαίωση. Άλλωστε όπως λένε οι εκπρόσωποί τους "θα αμβλύνουν τη φορολογική συνείδηση των φορολογουμένων"! Αυτό που δεν καταλαβαίνω τελικά είναι ποιος δουλεύει ποιον! Από τον Πάτροκλο Κουδούνη.

H μητέρα όλων των… περαιώσεων

Στη σημερινή συγκυρία, το καταρχήν άνισο μέτρο της περαίωσης φορολογικών υποχρεώσεων μπορεί υπό όρους να προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία για επανεκκίνηση σε ολόκληρο το φορολογικό κύκλωμα.

Ημιυπαίθριοι: Η άποψη ενός ειδικού

Κ. Μποτόπουλος: Έχουμε ένα "νέο" μνημόνιο;

Μέτρο υπέρ γραφειοκρατίας και φοροφυγάδων!

Συνένωση ή… θάνατος!

Τα επτά "θανάσιμα αμαρτήματα" των επενδύσεων

Τι κρύβει η "γοητεία" του ιαπωνικού γεν

Επενδύσεις: Τρεις επιλογές «απέναντι» στην κρίση

Μνημόνιο: 5+1 "καυτές" απαντήσεις

Π. Πετράκης: Τα παράδοξα της οικονομίας

Πρώτο τεστ... διαπλοκής για τον Παπανδρέου!

v