ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς λύνεται το πρόβλημα του ελληνικού χρέους

Πώς λύνεται το πρόβλημα του ελληνικού χρέους

Τα ελληνικά προγράμματα απέτυχαν γιατί βασίστηκαν σε μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις. Τα τέσσερα θεμελιώδη λάθη της ελληνικής οικονομικής στρατηγικής. Το πακέτο για να μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα, τα συμφέροντα και το ντόμινο

Η Ελλάδα, τα συμφέροντα και το ντόμινο

Το φαινόμενο της χρηματοπιστωτικής μόλυνσης και η επίδραση στη διεθνή οικονομία. Η Ελλάδα και πώς επηρεάστηκε η Κύπρος. Τα αντικρουόμενα συμφέροντα και τα hedge funds. Του Ν. Φίλιππα.

Mαρκάζος: Εγκλωβισμένοι στο παρελθόν

Mαρκάζος: Εγκλωβισμένοι στο παρελθόν

Τα κλειστά επαγγέλματα, οι φόροι υπέρ τρίτων και οι μοντέρνες νομενκλατούρες. Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόρριψη από τη Βουλή των προτάσεων για νέες εντάξεις στον ΕΟΠΥΥ και για την κατάργηση του 2% υπέρ του ΤΕΕ.

Η ελευθερία ως ποσοστό του ΑΕΠ

Η ελευθερία ως ποσοστό του ΑΕΠ

Το γερμανικό imperium εισάγει η Μέρκελ συσχετίζοντας δημόσιο χρέος και ανεξαρτησία μιας χώρας. Το κριτήριο "ελευθερίας" και πώς μπορεί να επιβληθεί στους... Γερμανούς. Γράφει ο Μάκης Ανδρονόπουλος.

Κύπρος: Προοπτικές και προκλήσεις για το αέριο

Κύπρος: Προοπτικές και προκλήσεις για το αέριο

Η χάραξη σταθερής κυβερνητικής στρατηγικής είναι το κλειδί για την είσοδο της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη των ενεργειακών παικτών. Η σημασία ΑΟΖ και υποδομών και τα απαγορευτικά κόστη.

Απελευθερωθείτε από τα "δεσμά" του λογιστηρίου

Πολλά τα πλεονεκτήματα ανάθεσης των εργασιών του λογιστηρίου σε εξωτερικούς συνεργάτες, ιδίως μάλιστα σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Τα οφέλη που απολαμβάνει η επιχείρηση. Γράφει ο Γ. Κλεώπας.

Συμφωνήστε με την Ευρώπη… χθες!

Έκκληση από τον επιχειρηματικό κόσμο για άμεση συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρώπη. Οι συνεχείς παρατάσεις διογκώνουν τον πολιτικό κίνδυνο και οδηγούν σε πλήρες αδιέξοδο την πραγματική οικονομία.

Όταν το Δημόσιο… σκοτώνει και δεν πληρώνει!

Όχι μόνο απόλυτα σεβαστή, αλλά και επιβεβλημένη είναι η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να περάσει τη χώρα σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα. Ωστόσο, ο σκοπός δεν αγιάζει ΟΛΑ τα μέσα!

Τρεις επενδυτικές προτάσεις υψηλού ρίσκου

Ο υπεύθυνος Επενδυτικής Στρατηγικής της Solidus ΑΕΠΕΥ αναλύει το οικονομικό περιβάλλον και δίνει πρακτικές προτάσεις αγοράς (ή και πώλησης) για όσους φλερτάρουν με τον κίνδυνο. Χρήσιμα γραφήματα.

Ελληνικό όπλο η χρηματοοικονομική μόλυνση

Οι χρηματοοικονομικές κρίσεις και ο κίνδυνος της (παγκόσμιας) μετάδοσης. Τα διαπραγματευτικά όπλα της Ελλάδας. Ο... μονόδρομος των μεταρρυθμίσεων και το Grexit. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Roubini:Η χαλάρωση δεν είναι πια "μαγική λύση"

Τα όρια της «βουβής» κοινωνίας

Γιατί φεύγουν οι εταιρείες και εύποροι πολίτες

Οι αμοιβές συμβολαιογράφων & ο βαρκάρης!

Έξι λόγοι που απέτυχε το μνημόνιο

Κυπριακές τράπεζες:Τέρμα στις… ιερές αγελάδες

Φάρμακα: Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι…

Τραπεζικά mega deals: Καλή εξέλιξη ή όχι;

Πώς οι τραπεζίτες έγιναν… σπρίντερ

«Απελευθερωμένα» επαγγέλματα με κλειστά μυαλά

v