ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα μυστικά μιας... φούσκας

Τα μυστικά μιας... φούσκας

Η αδυναμία σωστής αποτίμησης μιας αξίας και πώς προκαλείται. Ποια είναι τα σημάδια πριν από το μεγάλο «μπαμ» και η επόμενη μέρα. Τα κλασικά παραδείγματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Ο ρόλος του ΧΑΚ στην αξιοποίηση ενέργειας

Ο ρόλος του ΧΑΚ στην αξιοποίηση ενέργειας

Ο γενικός διευθυντής του Κυπριακού Χρηματιστηρίου κ. Νώντας Κλ. Μεταξάς, εισηγείται τρόπους προκειμένου το φυσικό αέριο να τονώσει την οικονομία και να βοηθήσει τη χώρα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

To zero sum game του ευρωπροϋπολογισμού

To zero sum game του ευρωπροϋπολογισμού

Τρία χρόνια συζήτησης των ηγετών της Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό της και κατέληξαν στη... λιτότητα, γράφει το Economist. Το παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος και το ευρωκοινοβούλιο. Η λάθος κατανομή πόρων.

Το white collar crime και οι προσωρινές κρατήσεις

Το white collar crime και οι προσωρινές κρατήσεις

Τα οικονομικά εγκλήματα και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται. Τι θεωρείται white collar crime. Ποια είναι τα κριτήρια και πότε επιβάλλεται προσωρινή κράτηση στους κατηγορούμενους. Γράφει ο Θ. Μαντάς.

«Λευκός χρυσός» και κερκόπορτα σε Τούρκους

«Λευκός χρυσός» και κερκόπορτα σε Τούρκους

Πώς μέσα από μια σειρά λαθών και παραλείψεων, ένας πολλά υποσχόμενος κλάδος για την ελληνική οικονομία κινδυνεύει να πέσει (και αυτός) στα χέρια τουρκικών επιχειρήσεων.

Αναδιαρθρώσεις: Πέντε κλειδιά για την επιτυχία

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εταιρικής αναδιάρθρωσης προκειμένου να αποδώσει και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μετόχων, των πιστωτών και των εργαζομένων. Οι συνηθέστερες παραλείψεις.

Βάλτε το ΧΑ στο παιχνίδι των ιδιωτικοποιήσεων!

Την πρόταση να διαθέσει το ΤΑΙΠΕΔ ποσοστό των υπό ιδιωτικοποίηση εταιρειών μέσω Χ.Α. καταθέτει ο Σπύρος Κυρίτσης του ΣΜΕΧΑ. Ποια είναι τα οφέλη για το Δημόσιο, τους επενδυτές και το χρηματιστήριο.

Β. Κορκίδης: Πώς θα σωθεί το εμπόριο

Τους τρεις στόχους της ΕΣΕΕ για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης αναλύει ο πρόεδρός της, Βασίλης Κορκίδης. Τι λέει για εκπτώσεις, ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές. Η πρόταση για «τράπεζα των ΜμΕ».

Η ψεύτικη τραπεζική ένωση της Ευρώπης

Η τραπεζική ένωση της Ευρώπης, που κάποτε αποτελούσε μια πολλά υποσχόμενη λύση στο πρόβλημα της κρίσης, δεν έχει πλέον καμία σημασία, υποστηρίζουν σε άρθρο τους στη Wall Street Journal οι S.Kapoor και Ch.Goodhart.

Πώς να διαβάζετε τους δείκτες

Η σημασία που αποδίδουν οι αναλυτές σε δημοφιλή χρηματιστηριακά ακρωνύμια όπως οι δείκτες P/E, P/BV και PEG. Τι σήματα στέλνουν στους "διαβασμένους". Το θέμα της κεφαλαιοποίησης. Γράφει ο Π. Ξυδώνας.

Οι "αυτοκρατορίες"... αντεπιτίθενται

Οι "κρυμμένοι θησαυροί" του τουρισμού

Γιατί μόνο ένα «γερμανικό» ευρώ θα επιβιώσει

Η ουσία του αγροτικού "προβλήματος"

Τριτοκοσμική η Ελλάδα και με τη βούλα του ΓΛΚ

Οι υποδομές θα βάλουν την Ελλάδα στο παιχνίδι

"Πώς θα φτάσουμε τα 20 εκατομμύρια τουρίστες"

Παράνομες απεργίες και νόμιμες αντιδράσεις

Ρουμπίνι: Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά

Πώς μπορούν να πέσουν οι τιμές του ηλεκτρικού

v