ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα και η «συνταγή της καταστροφής»

Η Ελλάδα και η «συνταγή της καταστροφής»

Πώς εξηγείται η αύξηση της παραγωγικότητας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Η συσχέτιση με την παραγωγή και τη «βουτιά» στο ΑΕΠ. Γιατί δεν μπορούμε να μιλήσουμε για «δημιουργική καταστροφή». Οι ελπίδες για αύξηση της ζήτησης.

Saxo: Η νίκη Μέρκελ επιταχύνει τις εξελίξεις στην ΕΕ

Saxo: Η νίκη Μέρκελ επιταχύνει τις εξελίξεις στην ΕΕ

Η Ε.Ε. είναι ένα σπίτι χωρίς θεμέλια, και ένα τέτοιο σπίτι δεν μπορεί να σταθεί για πάντα, υποστηρίζει ο J. Hardy της Saxo Bank. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις και την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Πήγαν χαμένες οι θυσίες των εργαζομένων!

Πήγαν χαμένες οι θυσίες των εργαζομένων!

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ε.Ε. και διεθνών οργανισμών για την καταβαράθρωση των εργασιακών αμοιβών. Πενιχρή η επίδραση που είχε στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Οι λόγοι της αποτυχίας και η επόμενη ημέρα.

«Αγωγός» της ανάπτυξης οι νέοι

«Αγωγός» της ανάπτυξης οι νέοι

Χιλιάδες νέοι αδυνατούν να ενταχθούν στις παραγωγικές διαδικασίες. Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος. Απαιτούνται δράσεις οι οποίες θα αποσκοπούν στη δημιουργία ισχυρών βάσεων ανάπτυξης, με τη νέα γενιά να πρωταγωνιστεί.

Νοικοκυραίοι και… κατσαπλιάδες

Νοικοκυραίοι και… κατσαπλιάδες

Πώς η σταδιακή εξάρθρωση της μικρομεσαίας τάξης ανοίγει τον δρόμο της αποσταθεροποίησης. Το «λούστρο» της καλοπέρασης, οι ευθύνες της πολιτικής «ελίτ» και οι μειωμένες αντιστάσεις απέναντι σε ισχυρές ακραίες μειοψηφίες.

Ανάκαμψη θα φέρει η ανακάλυψη του... αυτονόητου

Προϋπόθεση ευημερίας οι θεσμοί, γράφει ο Παντελής Λάμπρου. Οι «εύκολες» επιτυχίες και τα πραγματικά προβλήματα. Τι κρύβουν οι αριθμοί και πώς μπορεί να σπάσει ο φαύλος κύκλος. Πώς η αγορά μπορεί να δώσει λύσεις και ευκαιρίες.

Το Recovery των... πλουσίων

H διεύρυνση του εισοδηματικού χάσματος στις ΗΠΑ αντανακλά μια κοινωνία όπου τα κληροδοτημένα προνόμια αντικαθιστούν την ισότητα ευκαιριών και η ισχύς του χρήματος υποσκάπτει τη δημοκρατία, γράφει στους NYT ο Π. Κρούγκμαν.

Στίγκλιτς: Ο «αργός θάνατος» της μεσαίας τάξης

Το ανώτατο 1% παίρνει το 20% του ΑΕΠ, λέει ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος. Το 95% των κερδών της περιόδου 2009-2012 απορροφήθηκε από αυτό το 1%, ενώ η μεσαία τάξη γύρισε δύο δεκαετίες πίσω. Η αμερικανική οικονομία είναι άρρωστη και αιτία είναι η ανισότητα.

Στην Ελλάδα είσαι, ό,τι θέλεις λες!

Τι γίνεται με αυτούς που «έβλεπαν» ανάκαμψη από το 2012, ή με άλλους που δήλωναν βέβαιοι για Grexit; Το κακό είναι πως στην Ελλάδα η κοινή γνώμη σπάνια απαξιώνει εκείνους που οι προβλέψεις τους κατευθύνονται συστηματικά προς το γάμο του καραγκιόζη.

Από την πάλη των τάξεων στη ...μάχη των γενεών

Στον βαθμό που οι ανεπτυγμένες κοινωνίες θα γίνονται μακροβιοτικές και οι αναπτυσσόμενες θα γνωρίζουν δημογραφική άνοδο, οι πιθανότητες σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ νέων και ηλικιωμένων κάθε άλλο παρά φαντάζουν ιστορία επιστημονικής φαντασίας...

Η ανάπτυξη «περνά» από την παραγωγικότητα

V έναντι U: H ελληνική οικονομία μετά την κρίση

Οι ευθύνες Fed και ο κίνδυνος παγκόσμιας κρίσης

Stratfor:Οι επιλογές των ΗΠΑ στη Συρία μειώνονται

Krugman: Τρόικα και ευρώ καθηλώνουν την Ελλάδα

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ δεν θα σώσει την Ελλάδα

Washington Times: Μία ακόμα διάσωση...

Πώς θα «δει» ανάπτυξη η Ευρώπη

Πότε οι τράπεζες θα ακούσουν τη λογική της αγοράς;

Εμπορική μίσθωση: Τρία ερωτήματα ζητούν απάντηση

v