ΑΠΟΨΕΙΣ

Χρηματιστήριο... ανένταχτο και ανάδελφο!

Χρηματιστήριο... ανένταχτο και ανάδελφο!

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους το Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν μπορεί να ενταχθεί ούτε στις αναδυόμενες, αλλά ούτε και στις αναπτυγμένες αγορές. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πορεία του Γενικού Δείκτη. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα.

Τιμή φυσικού αερίου: Δυο χρόνια... δούλεμα

Τιμή φυσικού αερίου: Δυο χρόνια... δούλεμα

Οι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν εδώ και δύο χρόνια φθηνές τιμές φυσικού αερίου. Στην Ελλάδα κλείνουν επιχειρήσεις εξαιτίας του ενεργειακού κόστους. Γιατί η Αθήνα ακόμα ψάχνει συμφωνία με την Gazprom. Τα λάθη, οι παραλείψεις των πολιτικών και η... διαιτησία.

Bitcoin: Νέο νόμισμα ή νέα φούσκα της τουλίπας;

Bitcoin: Νέο νόμισμα ή νέα φούσκα της τουλίπας;

Μερικοί συγκρίνουν την τρέχουσα κατάσταση με την ιστορική φούσκα της τουλίπας, ενώ άλλοι μιλούν για μια νέα επαναστατική μορφή νομίσματος. Τα πλεονεκτήματα των Bitcoins, ο τρόπος που λειτουργούν και η προοπτική τους.

Το αντιπαραγωγικό μοντέλο ζει και βασιλεύει

Το αντιπαραγωγικό μοντέλο ζει και βασιλεύει

Εσωστρεφής και αντιπαραγωγική παραμένει η ελληνική επιχειρηματικότητα, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται ουσιαστικά και η περιλάλητη δημοσιονομική εξυγίανση. Η «επιβράβευση» σε κομμωτήρια, οι καφετέριες και η έλλειψη προστιθέμενης αξίας. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Η δυστυχία του να είσαι Ελληνας ψηφοφόρος!

Η δυστυχία του να είσαι Ελληνας ψηφοφόρος!

Η ανυπαρξία ουσιαστικής πολιτικής πρότασης στη χώρα, τα λάθος διλήμματα και ο κίνδυνος πισωγυρίσματος. Το μνημόνιο, το μόνο σχέδιο που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα! Τέσσερα ερωτήματα για τους ψηφοφόρους. Γράφει ο συγγραφέας Γιώργος Σταμάτης.

ΕΕ: Οι νέοι κανόνες και η «συνωμοσία της σιωπής»

Πώς επηρεάζει την ελληνική οικονομική πραγματικότητα το νέο πλαίσιο εποπτείας της Ε.Ε. Η έλλειψη ενημέρωσης, το «μόρφωμα» της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και η συνωμοσία των πολιτικών ελίτ. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Το σκάνδαλο ΤΤ σε… στίχους Νίκου Γκάτσου!

Πώς είχε περιγράψει το... σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο ποιητής Νίκος Γκάτσος από το 1982! Και πώς το ξεκοκάλισμα των ξένων πακέτων δεν ξεκίνησε από τη βίλα Λιάπη, αλλά από το σχέδιο Μάρσαλ μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΧΑ: Ο πολιτικός κίνδυνος σε… νέα διάσταση!

Υπάρχουν τρεις λόγοι που καθιστούν τον περιβόητο πολιτικό κίνδυνο πολύ πιο δύσκολη υπόθεση σε σχέση με ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος. Πώς η κυβέρνηση έβγαλε τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια…

«Καμπανάκι» η κρίση εμπιστοσύνης στην οικονομία

Η Ελλάδα όχι μόνο έχει το χαμηλότερο δείκτη οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη, αλλά αυτός πηγαίνει κόντρα στο ανοδικό ευρωπαϊκό ρεύμα υποχωρώντας για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Πού ποντάρει και τι φοβάται ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας.

Mελάς: Τα παράδοξα στη λειτουργία της ευρωζώνης

Τα προβλήματα που παρουσιάζει το πλαίσιο λειτουργίας της νομισματικής ένωσης και οι καταστροφικές συνέπειες. Γιατί είναι αναγκαία η πολιτική ενοποίηση. Ο ρόλος της ΕΚΤ και οι επιβεβλημένοι «μηχανισμοί αλληλεγγύης».

Εl Erian: Καλύτερο...αλλά όχι αρκετά το 2014

Πώς στήνεται μια εταιρία: Πρώτα βρίσκεις τον πελάτη

Ο φόρος στα κανάλια και οι... «τυφλοί μαθητές»

Ο Προβόπουλος και οι σφαίρες του λαϊκισμού

O... λύκος της Wall Street

Το ελληνικό «Ground Zerο» και οι ευκαιρίες

Ο Barroso θριαμβολογεί για πέντε χαμένα χρόνια

Το αδιέξοδο για την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας

Χρηματοδότηση startups: Το συναίσθημα.... βλάπτει!

Δημόσιο χρέος: «Μαξιλάρι» 18 δισ. από τράπεζες!

v