ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Αριστερά πρέπει να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα

Η Αριστερά πρέπει να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα

Ο πλούτος της χώρας πρέπει να μοιραστεί πιο δίκαια, γράφει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Οι ευθύνες της Αριστεράς για το πελατειακό σύστημα. Γιατί είναι λάθος η δαιμονοποίηση του κέρδους. Το δίλημμα του Ελληνικού.

Μωραϊτάκη: Πώς η Ελλάδα θα συμμαχήσει με τις «αγορές»

Μωραϊτάκη: Πώς η Ελλάδα θα συμμαχήσει με τις «αγορές»

Οι νέοι ευρωβουλευτές πρέπει να προέρχονται (και) από τον χώρο της πραγματικής οικονομίας. Η υψηλή επιστημονική θεωρητική κατάρτιση δεν αρκεί πάντοτε. Γιατί οι πολιτικοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν και... φοβούνται τις αγορές.

TAGS ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι γυναίκες ενώνουν την Ευρώπη

Οι γυναίκες ενώνουν την Ευρώπη

Στην πορεία προς μια νέα Ευρώπη, ο γυναικείος πολιτικός λόγος μάς αφορά όλους, άνδρες και γυναίκες. Μπορεί να συμβάλει στη διατύπωση πολιτικών προτάσεων για την ανανέωση του ευρωπαϊκού πολιτικού υποδείγματος που σήμερα έχει φθάσει σε αδιέξοδο.

Το πρόβλημα των υπέρμετρων γερμανικών πλεονασμάτων

Το πρόβλημα των υπέρμετρων γερμανικών πλεονασμάτων

Ποια ζητήματα «εγείρονται» από τα υψηλά πλεονάσματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Ποιες λύσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη μείωσή του. Οι επενδύσεις και η δομή της γερμανικής οικονομίας. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Συνταξιοδοτικό: Ηρθε η ώρα του ασφαλιστικού κουμπαρά!

Συνταξιοδοτικό: Ηρθε η ώρα του ασφαλιστικού κουμπαρά!

Το πρόβλημα και η μοναδική λύση του συνταξιοδοτικού ζητήματος. Η αποταμίευση δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι έξοδο, ούτε χρειάζεται μεγάλες θυσίες. Είναι τρόπος ζωής και σεβασμός στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε.

Και όμως η Shelman θα μπορούσε να επιζήσει!

Οι λανθασμένες κινήσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο της βιομηχανίας ξύλου. Οι ευθύνες των τραπεζών, η σχέση με τον βασικό μέτοχο και η προσφορά του ομίλου Kastamonou. H "απουσία" αναπτυξιακής πολιτικής και ο ρόλος του ελληνικού δημοσίου.

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να είναι... ισορροπιστής

Η καθυστέρηση της κεντρικής τράπεζας να αναλάβει δράση «κοστίζει». Πώς προσπαθεί ο κεντρικός τραπεζίτης να... ισορροπήσει μεταξύ γερμανικών γερακιών και γαλλικών περιστεριών. Οι δύο καταλύτες που προκαλούν ανατίμηση του ευρώ. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Ανάγκη για μια «νέα προοδευτικότητα»

Στη σημερινή διεθνή οικονομική συγκυρία αδήριτη προβάλλει η ανάγκη για μία ριζοσπαστική κεντρώα πολιτική. Το θέμα των ανισοτήτων και η παγκόσμια ανάπτυξη. Ο ρόλος του κράτους και του τραπεζικού συστήματος. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Χρυσόγονος: Γιατί «δεν βγαίνει» το χρέος χωρίς κούρεμα

Εγκλωβισμένη σε πολλά αδιέξοδα η χώρα. Το «μύθευμα» της σταθερότητας και γιατί είναι αναγκαία η ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι απαραίτητο το «κούρεμα». Γράφει ο Κ. Χρυσόγονος.

H πληροφορία «παντρεύει» δημοκρατία και οικονομία

Πώς οι πολιτικές διάχυσης δεδομένων λειτουργούν υπέρ της δημοκρατίας αλλά παράγουν και απτό οικονομικό αποτέλεσμα. Το παράδειγμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γράφει ο Αντώνης Καμάρας.

Μαρκάκης: Πώς θα καταπολεμηθεί το ξέπλυμα χρήματος

Μου «βγαίνει» Καμίνης. Σε εσάς; -Ενα εκλογικό quiz

Μην... πυροβολείτε την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Το κρίσιμο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους στην Ε.Ε.

Πώς μπορούν να αποζημιωθούν άμεσα οι ομολογιούχοι

Start Ups: Γέμισε ο τόπος από... μέντορες!

Γιατί η Ελλάδα δεν ωφελήθηκε από την ένταξη στην ΕΕ

Ενέργεια: Προχωρήστε έργα που μειώνουν τα «χαράτσια»

Το μάνατζμεντ στην... «εποχή του Ανθρώπου»

Ηρθε η ώρα των κυπριακών ομολόγων!

v