ΑΠΟΨΕΙΣ

Stratfor: Το Eurogroup και η νέα πολιτική των άκρων

Stratfor: Το Eurogroup και η νέα πολιτική των άκρων

Η αποτυχία εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης για την Ελλάδα οφείλεται στο... λεξιλόγιο, αναφέρει το Stratfor. Το σκληρό παιχνίδι της Ευρώπης, η στάση της Ελλάδας και η επίσπευση της «ημέρας κρίσης» για την ευρωζώνη.

Διαπραγμάτευση με αξιοπρέπεια και αποτέλεσμα τώρα!

Διαπραγμάτευση με αξιοπρέπεια και αποτέλεσμα τώρα!

Πώς μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς να ταπεινωθούν οι Έλληνες. Το σχέδιο που πρέπει να παρουσιάσει η χώρα για χρέος, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις και η ανάγκη «επιστράτευσης» προσώπων με κύρος. Πάσχει από απουσία EQ η γερμανική διπλωματία. Γράφει η Α. Διαμαντοπούλου.

Paul Krugman: «Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί»!

Paul Krugman: «Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί»!

"Θεωρώ πιο πιθανό ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν την Ελλάδα στo xείλος του γκρεμού. Αντί να κάνουν οποιαδήποτε υποχώρηση στις συνεννοήσεις, προτιμούν να δουν την Ελλάδα χρεοκοπημένη και πιθανότατα εκτός ευρώ", σημειώνει ο Paul Krugman.

Paul Krugman: Μια Βαϊμάρη στο... Αιγαίο

Paul Krugman: Μια Βαϊμάρη στο... Αιγαίο

Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με τη Γερμανία των αρχών της δεκαετίας του 1930, λέει ο Paul Krugman στους New York Times. Προειδοποιεί τους πιστωτές να μη δείξουν... εκδικητικές τάσεις, διότι αυτό θα απειλούσε το ευρωπαϊκό project.

Simon Nixon: To ελαττωματικό Plan B για την Ελλάδα

Simon Nixon: To ελαττωματικό Plan B για την Ελλάδα

Ελάχιστο είναι το κοινό έδαφος που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης, προκειμένου να καταλήξουν σε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία, σχολιάζει ο Simon Nixon στη WSJ. Οι υποχωρήσεις, οι «κόκκινες γραμμές» και το deadline της 28ης Φεβρουαρίου.

Κρούγκμαν: Υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών από την Αθήνα

Δεν μπορείς να ζητάς πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ, τονίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος. Πώς οι πολλαπλασιαστές επιτείνουν το πρόβλημα. Η σύγκριση με τις απαιτήσεις των συμμάχων από τους Γερμανούς στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Economist: Αν δεν αλλάξει πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα οδεύει σε Grexit

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει ορισμένα καλά επιχειρήματα κατά της λιτότητας και έχει ορθές ιδέες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, όμως οι κινήσεις του οδηγούν σε καταστροφή των οικονομικών προοπτικών της χώρας, λέει ο Economist.

H Ελλάδα είναι προβληματική αλλά και... «too big to fail»

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι το «προβληματικό παιδί» της Ευρώπης, όμως, όπως και οι ΗΠΑ, έτσι και η ΕΕ θα παρεμβαίνει όταν χρειαστεί για να στηρίξει τις τράπεζες, γράφει σε σχόλιό του στο CNBC ο Michael Yoshikami. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, το QE και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό.

Ο διάβολος κρύβεται στις... λέξεις!

Η «κόντρα» με τους δανειστές έχει κατ΄ εξοχήν πολιτικό χαρακτήρα. Το απέδειξε η χθεσινή μάχη για τις διατυπώσεις, αναδεικνύοντας ευκαιρίες αλλά και κινδύνους, που δεν αφορούν μόνο τη στάση των δανειστών, αλλά και το εύθραυστο εσωτερικό της νέας «συγκυβέρνησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η μάχη για τη διατήρηση του κρατισμού

Οι κυβερνήσεις από το 2008 και μετά δεν έδωσαν μάχες για την ανάπτυξη, αλλά για τη συντήρηση ενός «κακού» χρέους, που υπήρξε το στήριγμα του πελατειακού κράτους. Η δε σημερινή κυβέρνηση «αγωνίζεται» για την παλινόρθωσή του.

Οι προοπτικές και οι τάσεις των διεθνών αγορών

Κι όμως, φταίνε και οι Γερμανοί!

Ο ελληνικός μύθος της λιτότητας

El Erian: Δημοσιονομική «Οδύσσεια» για τον Τσίπρα

Κρούγκμαν: Γιατί Τσίπρας, Βαρουφάκης δεν είναι σαν τους άλλους

Hugo Dixon: Ο Τσίπρας κούνησε το κόκκινο πανί στον ταύρο

WSJ: Αυτό που λείπει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμπιστοσύνη των επενδυτών

Το πολιτικό «μπρα ντε φερ» και ο κίνδυνος ατυχήματος

Dixon: Η «win-win» λύση της ευρωζώνης με την Ελλάδα

H Ευρώπη ζυγίζει τις επιλογές της για την Ελλάδα

v