Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπηρετήσει σχέδιο ανάπτυξης

Ο κύριος Τσίπρας ισχυρίζεται ότι υπέγραψε μια συμφωνία που δεν πιστεύει και θα την εφαρμόσει με «βαριά καρδιά». Ομως η πατρίδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με «βαριά καρδιά» και να προχωρήσει μπροστά «με το ζόρι». Γράφει η Αννα Καραμανλή.

  • της Αννας Καραμανλή*
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπηρετήσει σχέδιο ανάπτυξης

Για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες οδηγούμαστε σε εκλογική αναμέτρηση. Ο κύριος Τσίπρας σέρνει τη χώρα στις κάλπες, έχοντας ως στόχο το ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών του λογαριασμών, αλλά και την απόδραση από τις ευθύνες του. Προτάσσει τους προσωπικούς του σχεδιασμούς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις σε μια οικονομία που παραπαίει και που επιδεινώθηκε από τις παλινωδίες και τους ανεύθυνους χειρισμούς της απελθούσας Κυβέρνησης.

Αξίζει να θυμηθούμε τα επιτεύγματα της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ στην οικονομία μέσα σε 8 μόλις μήνες: η χαοτική της διαπραγμάτευση οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και στην επιβολή των capital controls. Το κόστος για τους έλληνες φορολογούμενους ανέρχεται στα 25 δισ. ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων δεν είναι ακόμη ορατή, διογκώνοντας τη ζημιά για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Η πρόβλεψη για ισχυρή ανάπτυξη το 2015 μετατράπηκε σε βαθιά ύφεση και επιστρέψαμε σε πρωτογενή ελλείμματα που αυξάνουν τις δανειακές μας ανάγκες. Επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τη χώρα και θέσεις εργασίας χάνονται καθημερινά.

Την ανερμάτιστη διακυβέρνηση της χώρας από τον κύριο Τσίπρα επισφραγίζει το τρίτο μνημόνιο, με δυσμενέστατους όρους, το οποίο βυθίζει τη χώρα στην ύφεση.

Για την Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, το κυρίαρχο ζητούμενο είναι η αποκατάσταση του αισθήματος σταθερότητας και ασφάλειας. Για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να πάρει πάλι μπροστά η πραγματική οικονομία. Για να επιτευχθεί η ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Τόσο των πολιτών που πρέπει επιστρέψουν τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες, όσο και των υποψηφίων επενδυτών που πρέπει να πειστούν ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό και κούφιες υποσχέσεις. Τα οικονομικά δεδομένα άλλωστε είναι κουκιά μετρημένα και η δημοσιονομική πολιτική της χώρας υπαγορεύεται από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ με το τρίτο μνημόνιο. Έχουμε αποδείξει όμως ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να διαμορφωθεί ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον. Μεταρρυθμίσεις που θα ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα.

Η επιτάχυνση στις ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας παρουσίας, η επίσπευση της απορρόφησης του νέου ΕΣΠΑ που έχει βαλτώσει και η εκμετάλλευση του πακέτου Γιούνκερ, η ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης και η αποπολιτικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι στόχοι που μπορεί να υπηρετήσει η Νέα Δημοκρατία, γιατί ταυτίζονται με τον πυρήνα της ιδεολογίας της. Στόχοι που είναι εφικτοί και μπορούν να επιτευχθούν μέσα από συναινέσεις και συνεργασίες, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία σταθερά επιδιώκει. Όταν κάποιοι άλλοι ξορκίζουν κάθε μορφή συνεννόησης.

Ο Σύριζα έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να υπηρετήσει ένα σχέδιο ανάπτυξης για τη χώρα. Δεν του το επιτρέπουν οι ιδεοληψίες και η αποστροφή τους για κάθε ιδιωτική επένδυση. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα οι Σκουριές, όπου ο εμμονές τους στοιχίζουν στην τοπική κοινωνία χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο κύριος Τσίπρας ισχυρίζεται ότι υπέγραψε μια συμφωνία που δεν πιστεύει και θα την εφαρμόσει με «βαριά καρδιά». Ρίχνει τις ευθύνες στους «κακούς και ανάλγητους» Ευρωπαίους που τον οδήγησαν στο συμβιβασμό «με το ζόρι».

Οι πολίτες πλέον μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Να αξιολογήσουν την αξιοπιστία όλων μας. Και τελικά να αποφασίσουν αν η πατρίδα μας μπορεί να κυβερνηθεί με «βαριά καρδιά» και αν μπορεί να προχωρήσει μπροστά «με το ζόρι».

*Η κ. Αννα Καραμανλή είναι βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ

 


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v