ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα ίσως να μη χρειάζεται κούρεμα χρέους

Η Ελλάδα ίσως να μη χρειάζεται κούρεμα χρέους

Η μέθοδος υπολογισμού του χρέους και γιατί η Αθήνα δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση όσο μερικοί πιστεύουν, γράφει ο H. Dixon. Τι δείχνουν οι συγκρίσεις με άλλες χώρες και ποιες μεθόδους υπολογισμού «λανσάρουν» πλέον Ευρωπαϊκή Ενωση και ΔΝΤ.

Πληρώνουμε τα πολιτικά ψεύδη σε Γερμανία και Ελλάδα

Επί χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, υπήρξε συστηματική αλλοίωση της πραγματικότητας, με στόχο τη μείωση του πολιτικού κόστους. Οι τελευταίες εξελίξεις όμως δείχνουν ότι έρχεται η ώρα της αλήθειας.

Συνέταιρος στο Wikileaks o Βαρουφάκης

Προσπαθούν να εξαγοράσουν δημοσιογράφους και ανώτατους λειτουργούς μαζί με τον Julian Assange, με σκοπό να προμηθευτούν την περίφημη Διατλαντική Συμφωνία Επενδύσεων και Ελεύθερων Συναλλαγών. Οι στόχοι του Γιάνη Βαρουφάκη.

Από το τρίτο μνημόνιο ως τις εκλογές…

Από το τρίτο μνημόνιο ως τις εκλογές…

Η στάση του Eurogroup και οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού θα κρίνουν την πορεία των πολιτικών εξελίξεων που πυροδότησε η απώλεια του ορίου των 120 βουλευτών στην πρωινή ψηφοφορία. Τι σηματοδοτεί πολιτικά η ψήφιση του νέου μνημονίου από 222 βουλευτές.

Στον δρόμο του Σόιμπλε ο Τσίπρας

Εκτός και αν υπάρχει μυστική συμφωνία του πρωθυπουργού με τους εταίρους, όλα δείχνουν ότι σε λίγο καιρό η αδυναμία εφαρμογής του μνημονίου και η «δραχμολογία» που κυριαρχεί θα τον οδηγήσουν στην υιοθέτηση της πρότασης για προσωρινό Grexit.

Ηρθε η ώρα των startups

Τα στάρταπς αποτελούν τους "αναρχικούς" των αγορών. Δεν εντάσσονται στο status quo, δεν ακολουθούν τους κλασικούς κανόνες. Τρία σημεία που τα διαφοροποιεί από τις υπάρχουσες επιχειρήσεις. Πώς επηρεάζονται από την οικονομική κρίση. Γράφει η Κ. Κατσάρη.

Οι επιχειρήσεις επιλέγουν: Αυτοκτονία ή παρανομία

Η πολιτεία, ούσα ανίκανη να εφαρμόσει μια πολιτική που θα αυξήσει τα έσοδα, θεσπίζει έναν συνδυασμό μέτρων που οδηγούν είτε στην εξόντωση των εταιριών, είτε στην αύξηση της φοροδιαφυγής. Τα περιθώρια ελιγμών των επιχειρήσεων. Γράφουν οι Μ. Πόλυγγερ - Χ. Κολίντζα.

Τα συμβούλια Ιδρυμάτων των ΑΕΙ και η ελληνική Διασπορά

Η κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου θα έχει ως κύρια παράπλευρη απώλεια την απομάκρυνση της Διασποράς από την Ελλάδα. Τα πλεονεκτήματα από τη συμμετοχή προσώπων της ελληνικής διασποράς στα συμβούλια ιδρυμάτων των Πανεπιστημίων. Γράφει ο Α. Καμάρας.

Από τον Μπερλινγκουέρ στον Αλέξη Τσίπρα

Οι μεγάλοι μεταρρυθμιστές της αριστεράς προσπάθησαν να την απαλλάξουν από τα εγκλήματα του ολοκληρωτισμού και να τη μετατρέψουν σε πολιτική δύναμη κοινωνικής ανάπτυξης. Ωστόσο, κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν να πάνε το ρολόι 100 χρόνια πίσω. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Βιώσιμη ανάπτυξη μόνο μέσα από την εξυγίανση των τραπεζών

Η αποκατάσταση των πηγών χρηματοδότησης, που στην Ελλάδα είναι κυρίως οι τράπεζες, θα έπρεπε να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Ποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για την ενδυνάμωση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Γράφει ο Στράτος Γουδινάκος.

Η φοροεπιδρομή και οι... παράπλευρες απώλειες

Hugo Dixon: Οι τράπεζες είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της Ελλάδας

Το «σύνδρομο της ύβρεως» και οι σύγχρονοι πολιτικοί μας

Simon Nixon: Το ελληνικό μάθημα για τις αναδυόμενες αγορές

Ο εθισμός στον ολοκληρωτισμό απειλεί την Ελλάδα

Οι έμμεσοι φόροι ως μέσο τόνωσης της αγοράς

Εξι μύθοι για την ελληνική κρίση

Γιατί η αύξηση των φοροσυντελεστών ευνοεί τις ζημιογόνες τράπεζες

«Καταδικαστικές» οι αυξήσεις του ΦΠΑ για τον τουρισμό

Το R&D και η συνταγή για την ελληνική ανάκαμψη

v