Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΠΟΨΕΙΣ

Βιολογία, το νέο... Ελντοράντο της οικονομίας

Στην οικονομική και πολιτιστική αντιπαράθεση της Δύσης με την Ανατολή, η γνώση ως συντελεστής παραγωγής ευνοεί περισσότερο τη φιλελεύθερη δυτική δημιουργία και λιγότερο τα ανατολικά ιεραρχικά πρότυπα. Πώς συνδέεται η νανοτεχνολογία με την πληροφορική. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Παπαδημούλης: Πλαστικό χρήμα, φοροδιαφυγή και… «γκρίνιες»

Παπαδημούλης: Πλαστικό χρήμα, φοροδιαφυγή και… «γκρίνιες»

Οι νέες τεχνολογίες πληρωμών και το πλαστικό χρήμα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του αρμόδιου Επιτρόπου. Ο νέος γύρος συζητήσεων και γιατί πρέπει να κινητοποιηθεί η κοινωνία των πολιτών. Γράφει ο Δημ. Παπαδημούλης.

Τι δεν μας είπε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές

Τι δεν μας είπε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές

Ασαφείς ή ακοστολόγητες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, συνεπώς δεν θα υλοποιηθούν. Οι μνημονιακές υποχρεώσεις, οι υφιστάμενες δομές και τα μεγάλα ερωτηματικά. Από την κυβέρνηση λείπει η προοπτική αλλά και τα πρόσωπα, τονίζει ο Χ. Θεοχάρης.

Διπλή φορολογική πολιτική με άξονα την ανάπτυξη

Διπλή φορολογική πολιτική με άξονα την ανάπτυξη

Διεθνώς υπάρχει μεγάλη ρευστότητα και η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αλλά ανάπτυξη χωρίς κατάλληλη φορολογική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει. Πώς λειτουργούν τα υπόλοιπα κράτη.

Ο αυξημένος ΦΠΑ στην παιδεία και το παράδοξο

Ο αυξημένος ΦΠΑ στην παιδεία και το παράδοξο

Η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν πρόκειται να επιφέρει αύξηση εσόδων. Η κυβέρνηση δείχνει να αδυνατεί να κατανοήσει πως η μόρφωση των παιδιών της είναι το μόνο όπλο της ενάντια στην «ένδεια» που περιβάλλει τη χώρα. Γράφουν οι Μ. Πόλυγγερ και Χρ. Κολίντζα.

Φορολόγηση αγροτών με το... γερμανικό μοντέλο

Πώς φορολογούνται οι Γερμανοί αγρότες και γιατί «παίζουν» με πλεονέκτημα έναντι των Ελλήνων. Οι συντελεστές, το αφορολόγητο και η δυνατότητα επιλογής. Τι ισχύει στο ασφαλιστικό. Γράφει ο Σταύρος Αραχωβίτης.

Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό σύστημα

Σε τρεις άξονες η στρατηγική της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πρόβλημα. Κρίσιμος παράγοντας για την επίλυσή του η ταχύτατη ανάπτυξη της οικονομίας. Το ζήτημα της κοινωνικής προστασίας, με βάση τα νέα δεδομένα. Γράφει ο Παν. Κοκκόρης.

Περί οικονομικού... αναλφαβητισμού

Μία ενδιαφέρουσα εκδοτική πρωτοβουλία της Interamerican, που φιλοδοξεί να συμβάλει στην κάλυψη ενός μάλλον δραματικού γνωστικού κενού: την έλλειψη εξοικείωσης με την οικονομική σκέψη. Το νέο βιβλίο του Ν. Φίλιππα. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

ΕΝΦΙΑ εξωτερικού: Οραμα ή παραίσθηση;

Οι πρακτικές δυσκολίες εντοπισμού των ακινήτων και η ανάγκη της κυβέρνησης να δείξει ότι φορολογεί τους πλούσιους. Πώς το έκανε ο Μάριο Μόντι στην Ιταλία, τι ισχύει στο εξωτερικό. Γιατί το γερμανικό μοντέλο φοροελέγχων θυμίζει το... «Put the kot down slowly»!

Τα δύο πρόσωπα της διαφθοράς

Καταχραστές, απατεώνες, πλαστογράφοι, κομπιναδόροι. Η πιο άσχημη πλευρά της ελληνικής κοινωνίας βρέθηκε χθες στο προσκήνιο, με πρωταγωνιστές από το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Κι εδώ, θα κριθεί κατά μεγάλο μέρος η επιβίωση αυτής της κυβέρνησης.

Τα τέλη κυκλοφορίας και το «έξυπνο» ισοδύναμο

Η ΝΔ, η νέα ηγεσία και η φιλελεύθερη πρόκληση

Τα αινίγματα Fed και Κίνας και η σύγχυση στις αγορές

Η ψυχολογία των αγορών και τα ψιλά γράμματα

Hugo Dixon: Αγώνας δρόμου για τις ελληνικές τράπεζες

Τελικά, ψάχνουμε για ομογενείς, ή για «ιθαγενείς» επενδυτές;

Μελάς: Επενδύσεις 30 δισ. στοίχισε η κρίση στην Ελλάδα

Η Μέση Ανατολή απειλεί με παγκόσμια αποσταθεροποίηση

Eμπρός Ελλάς για νέα… Ζάππεια!

Η γραφειοκρατία και τα παράσιτα που γίνονται... αναγκαία

v