ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι εκλογές, ο... Τοτός και τα «ισοδύναμα»

Η βιομηχανία των πάλαι ποτέ προεκλογικών παροχών αυτή τη φορά αναμένεται να αντικατασταθεί από τις μαζικές υποσχέσεις για «ισοδύναμα μέτρα». Και κάτι μου λέει πως ούτε αυτές θα υλοποιηθούν...

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η κρίση στις αναδυόμενες

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η κρίση στις αναδυόμενες

Ακριβότερες οι επενδύσεις στην Ελλάδα, λόγω της υποχώρησης στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών. Η αύξηση στο κόστος δανεισμού και η μάχη των επιτοκίων. Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης για εξαγωγές, τουρισμό και ναυτιλία.

Πλακιωτάκης: Επτά μήνες φαγούρα

Πλακιωτάκης: Επτά μήνες φαγούρα

Μέσα σε επτά μήνες ο κ. Τσίπρας κατάφερε να βουλιάξει τη χώρα και τώρα έχει το θράσος να ζητά να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ομως το αστείο κράτησε επτά μήνες. Ηλθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας...

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Το «δώρο» Λαφαζάνη στον Αλέξη Τσίπρα

Ο άνθρωπος που «οραματίζεται» την Ελλάδα της δραχμής και του αυταρχισμού νομιμοποιεί την κεντροαριστερή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει νέες πολιτικές προοπτικές στον επικεφαλής του

Dixon: Οι εκλογές μπορεί να ξανανοίξουν το κουτί της Πανδώρας

Dixon: Οι εκλογές μπορεί να ξανανοίξουν το κουτί της Πανδώρας

Οι κίνδυνοι που κρύβει η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για την Ελλάδα. Το «χάος» στο οποίο θα βρεθεί η χώρα σε ενδεχόμενο τρίτων (!) εκλογών στο έτος. Γιατί ελλοχεύει κινδύνους η διατήρηση «ανταρτών» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπηρετήσει σχέδιο ανάπτυξης

Ο κύριος Τσίπρας ισχυρίζεται ότι υπέγραψε μια συμφωνία που δεν πιστεύει και θα την εφαρμόσει με «βαριά καρδιά». Ομως η πατρίδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με «βαριά καρδιά» και να προχωρήσει μπροστά «με το ζόρι». Γράφει η Αννα Καραμανλή.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Επτά προτάσεις για τα… αυτονόητα

Μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να δώσει διέξοδο στην οικονομία. Ακόμα και σε καθεστώς μνημονίου υπάρχουν λύσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα και να παράξουν ανάπτυξη και απασχόληση. Αρκεί η πολιτική βούληση. Γράφει ο Ν. Κυριακόπουλος.

Ποτέ πια πτώχευση!

Ενα σημαντικό και επίκαιρο βιβλίο του καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας κ. Γιώργου Μπήτρου, που υπογραμμίζει πως μόνον η απελευθέρωση από τον κρατισμό μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Οι φόροι, η ανάγκη ανταπόδοσης και το κυνήγι «μαγισσών»

Οι φόροι για να είναι αποδεκτοί και να δημιουργούν αίσθημα υποχρέωσης καταβολής πρέπει να έχουν μια βασική ηθική αρχή: Να είναι ανταποδοτικοί. Ομως στην Ελλάδα, το κράτος έχει αποτύχει προ πολλού σε αυτό τον τομέα. Τι πρέπει να γίνει.

Το πολιτικό θέατρο των 1,2 δισ. ευρώ

Απίστευτα νούμερα, αλλά με υψηλό κόστος, συνθέτουν την πολιτική-θέαμα στην Ελλάδα, η οποία παραμένει χωρίς αποτελέσματα και με την χώρα να φθίνει πνευματικά και παραγωγικά

H διαπόμπευση των φοροφυγάδων και η κρατική αδυναμία

Από τη σοβιετική κλεπτοκρατία στον... Πούτιν

Οι τράπεζες χρειάζονται «δίκαιες» λύσεις

Οι αμείλικτοι αριθμοί και η πιθανή εκτροπή

Τι πραγματικά θέλει η Γερμανία από την Ευρώπη

Dixon: Γιατί οι ελληνικές εκλογές δεν είναι πηγή ανησυχίας

Η υποτίμηση του γουάν και οι επιπτώσεις στις αγορές

Το... μετέωρο βήμα της βιομηχανίας!

Ο λαϊκισμός του... 1,26 τρισ. ευρώ

Οταν... δεν φτάνουν τα κουκιά

v