Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Apple και Intel δίνουν το αρνητικό τόνο

Πτωτικά κινείται η Wall Street μετά την υποβάθμιση της Intel και τα απογοητευτικά έσοδα της Apple, ενώ οι δηλώσεις του Άλαν Γκρίνσπαν δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τους φόβους σχετικά με τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων. Απώλειες στην Ευρώπη.

Πτωτικά κινείται η Wall Street μετά την υποβάθμιση της Intel και τα απογοητευτικά έσοδα της Apple, ενώ οι δηλώσεις του Άλαν Γκρίνσπαν δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τους φόβους σχετικά με τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων. Απώλειες στην Ευρώπη.

Παράλληλα, το επενδυτικό κλίμα διαταράσσεται και από την ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,15 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 59,47 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου.

”Αυτό που διαταράσσει την αγορά σήμερα είναι ότι το πετρέλαιο κινείται ανοδικά και η Fed συνεχίζει να είναι ’επιθετική’ όσον αφορά τον πληθωρισμό” σχολίασε ο Jim Awad, πρόεδρος της Awad Asset Management.

”Η αγορά προσαρμόζεται στα ακόμη υψηλότερα επιτόκια και τις πληθωριστικές προοπτικές” επισήμανε ο Barry Hyman, αναλυτής της Ehrenkrantz, King & Nussbaum.

Σε ομιλία του σήμερα ο επικεφαλής της Fed Άλαν Γκρίνσπαν επανέλαβε ότι η ευελιξία της οικονομίας της δίνει τη δυνατότητα να αντιδρά σχετικά καλά στην ισχυρή αύξηση των ενεργειακών τιμών.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Apple η οποία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 430 εκατ. δολ. έναντι 106 εκατ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τις πωλήσεις της να ενισχύονται κατά 57% στα 3,68 δισ. δολ. λόγω έντονης ζήτησης για τις συσκευές ψηφιακής μουσικής αλλά και τους υπολογιστές Macintosh.

Ωστόσο, παρά τις αναφορές των στελεχών της Apple για το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της, οι επενδυτές δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται καθώς οι αναλυτές της Wall Street είχαν ”χτίσει” υψηλότερες προσδοκίες.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Intel μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Prudential Equity Group σε underweight από hold, με παράλληλη μείωση της τιμής στόχου στα 20 από τα 31 δολάρια.

Αρνητική η εικόνα της Advanced Micro Devices καθώς η διαμόρφωση του μικτού περιθωρίου κέρδους στο 41% από το 40% το προηγούμενο διάστημα δεν ικανοποίησε. Ωστόσο η εταιρία εμφάνισε πωλήσεις και κερδοφορία που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πιέσεις δέχονται αρκετές μετοχές εταιριών του λιανικού εμπορίου που επηρεάζονται αρνητικά από την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται η μετοχή της Pfizer, μετά την θετική έκβαση δικαστικής διαμάχης σχετικά με την πατέντα για το φάρμακο Lipitor. Το 21% των ετήσιων πωλήσεων της Pfizer προέρχεται από το εν λόγω σκεύασμα.

Κέρδη αποκομίζει ο τίτλος της Harley-Davidson καθώς η εταιρία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρουσιάζοντας αύξηση κερδοφορίας σχεδόν κατά 16%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.231 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,21%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,88%, στις 2.043 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,48%, στις 1.179 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,72% στις 5.342,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 1,01% στις 4.981,77 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.515,05 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v