Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτές τάσεις στη Wall

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι αναβαθμίσεις των IBM και Dell, αλλά και μια σημαντική εξαγορά στον ασφαλιστικό κλάδο δείχνουν να αντισταθμίζουν την κατάθεση της Delphi για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι αναβαθμίσεις των IBM και Dell, αλλά και μια σημαντική εξαγορά στον ασφαλιστικό κλάδο δείχνουν να αντισταθμίζουν την κατάθεση της Delphi για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, σήμερα ο όγκος συναλλαγών αναμένεται χαμηλός, καθώς σήμερα στις ΗΠΑ γιορτάζουν την Ημέρα του Κολόμβου, η αγορά ομολόγων παραμένει κλειστή και δεν αναμένονται μακροοικονομικές ανακοινώσεις. Ωστόσο, η έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων που ξεκινά σήμερα με την Alcoa, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Κέρδη άνω του 1,5% καταγράφει η μετοχή της IBM στο δείκτη Dow Jones, μετά την αναβάθμιση από τη Citigroup σε buy από hold, αποδίδοντας την αλλαγή στην εκτίμηση ότι η εταιρία συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αγοράς σε σχέση με τις Hewlett Packard και Sun Microsystems.

Κατά 1,5% ενισχύεται και ο τίτλος της Dell, μετά από αναβάθμιση της σύστασης για την εταιρία σε strong buy από buy, από την Needham λόγω αποτίμησης.

Κατά 8% ενισχύεται η τιμή της μετοχής της ασφαλιστικής Jefferson-Pilot Corp μετά από ανακοίνωση της εταιρίας ότι συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Lincoln National Corp έναντι 7,5 δισ. δολ.

Έντονες πιέσεις (-46%) δέχεται η μετοχή της Delphi μετά την κατάθεση αίτησης για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας, ενώ πιέσεις δέχεται και η μετοχή της μητρικής General Motors.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.296,05 μονάδες με κέρδη 0,05%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,09%, στις 2.092,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,05%, στις 1.195,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,52% στις 5.390,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,46% στις 4.549,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.042,08 μονάδες με κέρδη 0,70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v