Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στη Wall ελέω macro

Σε θετικό έδαφος ”έκλεισε” η Wall Street με τους δείκτες να καταγράφουν μικρά κέρδη κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μακροοικονομικά στοιχεία και ειδικότερα η χαμηλότερη του αναμενόμενου μείωση των θέσεων εργασίας το Σεπτέμβριο. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Σε θετικό έδαφος ”έκλεισε” η Wall Street με τους δείκτες να καταγράφουν μικρά κέρδη κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης. Στο επίκεντρο τα μακροοικονομικά στοιχεία και ειδικότερα η χαμηλότερη του αναμενόμενου μείωση των θέσεων εργασίας το Σεπτέμβριο. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα κατά 35.000 μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, μέγεθος που φαίνεται να ικανοποίησε την αγορά, αφού οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν απώλειες 150.000 θέσεων εργασίας. Τον ίδιο μήνα η ανεργία ενισχύθηκε από το 4,9% στο 5,1%.

Στα εταιρικά νέα, πτώση σημείωσε η μετοχή της Constellation Brands, αφού τα αποτελέσματα β΄ οικονομικού τριμήνου που ανακοίνωσε η εισηγμένη δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών.

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε η μετοχή της Delphi με αφορμή δημοσίευμα που υποστήριζε πως η εταιρία θα ζητήσει να ενταχθεί στο Chapter 11, κίνηση που περίπου ισοδυναμεί με κήρυξη πτώχευσης.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της Merck ύστερα από τα ενθαρρυντικά στοιχεία που έδειξαν οι πρώτες εργαστιριακές ενδείξεις από φαρμακευτικό της σκεύασμα κατά του καρκίνου.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,13%, στα 7,69 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 0,5%, στα 9,86 δολάρια. Κέρδη 3% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 29,15 δολάρια.

Στις 10.292 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με κέρδη 0,05%, ενώ άνοδο 0,3% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 2.090 μονάδες. Κέρδη 0,37% για τον S&P 500, στις 1.195 μονάδες.

Στο μεταξύ στις 5.362 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, με απώλειες 0,19%, ενώ πτώση 0,18% κατέγραψε ο Cac στις 4.528 μονάδες. Πτώση 0,19% για τον Dax, στις 5.007 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v