Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος ”πέρασε” η Wall

Υπό πίεση βρίσκεται η Wall Street έχοντας απολέσει το σύνολο των αρχικών κερδών της με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στα συνεχώς αυξανόμενα επιτόκια, τη μεταβλητότητα στις ενεργειακές τιμές αλλά και την αβεβαιότητα για την επικείμενη περίοδο κερδοφορίας. Πτώση στην Ευρώπη.

Υπό πίεση βρίσκεται η Wall Street έχοντας απολέσει το σύνολο των αρχικών κερδών της με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στα συνεχώς αυξανόμενα επιτόκια, τη μεταβλητότητα στις ενεργειακές τιμές αλλά και την αβεβαιότητα για την επικείμενη περίοδο κερδοφορίας. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” υποχωρούν για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι εισαγωγές καυσίμων στις ΗΠΑ εκτινάσσονται και οι υψηλές τιμές του προϊόντος περιορίζουν τη ζήτηση. Το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη κυμαίνεται κάτω από τα 62 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κάτω από τα 59 δολ. το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του Brent στο Λονδίνο.

Αναλυτές επισήμαιναν ότι το κλίμα στην αγορά ενδέχεται να αλλάξει την Παρασκευή οπότε και αναμένονται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την πορεία της ανεργίας.

Στο μέτωπο των macro, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα έως τις 2 Οκτωβρίου διαμορφώθηκαν σε 390.000, καταγράφοντας αύξηση 21.000 και ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 350.000 αιτήσεις.

Υποχώρηση εμφανίζουν για μία ακόμη συνεδρίαση μετοχές πετρελαϊκών και ενεργειακών εταιριών όπως η Valero Energy Corp. λόγω των πτωτικών τάσεων στο ”μαύρο χρυσό”, ενώ αντίθετα ευνοούνται μετοχές εταιριών όπως η Wal-Mart και η Boeing. Αρνητική η εικόνα της Halliburton, η οποία επηρεάζεται από τις πιέσεις στον πετρελαϊκό τομέα.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Check Point Software Technologies η οποία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Sourcefire έναντι τιμήματος ύψους 225 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα έσοδα τρίτου τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 140-141,5 εκατ. δολ. ήτοι στο χαμηλότερο σημείο του εύρος των 140-150 εκατ. δολ. που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της.

Ενισχύεται ο τίτλος της General Electric μετά από ανακοίνωση της εταιρίας ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου θα διαμορφωθούν στο ανώτατο σημείο του εύρους των 43-44 σεντς ανά μετοχή.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Merck μετά από ανακοίνωση της εταιρίας για θετικά αποτελέσματα στις κλινικές έρευνες που διενεργεί για τη θεραπεία του καρκίνου.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι των Costco Wholesale, Marriott International και ATI Technologies τα αποτελέσματα των οποίων ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.268 μονάδες με απώλειες 0,48%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,78%, στις 2.086 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,49%, στις 1.190 μονάδες.

Απώλειες άνω του 1% κατέγραψαν και σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 1,02% στις 5.372,40 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 1,03% στις 5.017,27 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.536,90 μονάδες με απώλειες 1,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v