Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεφεύγει από τα όρια ανοχής της Fed ο πληθωρισμός

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ δήλωσε ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια καθώς οι τιμές του πετρελαίου διογκώνουν τις πληθωριστικές πιέσεις και κορυφαία στελέχη της ίδιας της Fed προειδοποίησαν ότι η αύξηση του πληθωρισμού ξεφεύγει από τα όρια ανοχής της τράπεζας.

Ξεφεύγει από τα όρια ανοχής της Fed ο πληθωρισμός
Ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια καθώς οι τιμές του πετρελαίου διογκώνουν τις πληθωριστικές πιέσεις, λίγες ώρες αφότου κορυφαία στελέχη της ίδιας της Fed προειδοποίησαν ότι η αύξηση του πληθωρισμού ξεφεύγει από τα όρια ανοχής της τράπεζας.

Ο Raghuram Rajan του ΔΝΤ δήλωσε ότι ”ο πληθωρισμός αυξάνεται αργά-αργά στις ΗΠΑ και η Fed πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια στο άμεσο μέλλον.”

Ο Richard Fisher, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ντάλας δήλωσε ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται ήδη στο ανώτατο όριο ανοχής της Fed και αρχίζει να κινείται επίμονα υψηλότερα. ”Υπό αυτές τις συνθήκες είναι λογικό να αυξηθούν τα επιτόκια,” τόνισε ο Fisher.

Επιπλέον, ο William Poole, διοικητής της Fed του Σεν Λούις, τόνισε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η Fed θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε ανοδική έκπληξη στον πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v