Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple και Intel προβληματίζουν τη Wall

Τα εταιρικά αποτελέσματα τίθενται στο προσκήνιο της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τις μετοχές των Apple και Intel να δέχονται πιέσεις και τις μετοχές των General Motors και Harley Davidson να ενισχύονται μετά από αναβάθμιση εκτιμήσεων αναλυτών και ανακοίνωση κερδοφορίας αντίστοιχα.

Τα εταιρικά αποτελέσματα τίθενται στο προσκήνιο της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τις μετοχές των Apple και Intel να δέχονται πιέσεις και τις μετοχές των General Motors και Harley Davidson να ενισχύονται μετά από αναβάθμιση εκτιμήσεων αναλυτών και ανακοίνωση κερδοφορίας αντίστοιχα.

Το επενδυτικό κλίμα διαταράσσεται από την ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,67 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη με άνοδο 0,22% και στα 59,47 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου.

Εν τω μεταξύ, ”βουτιά” στη μετοχή της Apple προκάλεσε η ανακοίνωση από την εταιρία, των αποτελεσμάτων τριμήνου, με τις πιέσεις να συνεχίζονται και στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι πωλήσεις της απέτυχαν να ευθυγραμμιστούν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Apple διαμορφώθηκαν σε 430 εκατ. δολ. έναντι 106 εκατ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τις πωλήσεις της να ενισχύονται κατά 57% στα 3,68 δισ. δολ. λόγω έντονης ζήτησης για τις συσκευές ψηφιακής μουσικής αλλά και τους υπολογιστές Macintosh.

Ωστόσο, παρά τις αναφορές των στελεχών της Apple για το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της, οι επενδυτές δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται καθώς οι αναλυτές της Wall Street είχαν ”χτίσει” υψηλότερες προσδοκίες. Ως εκ τούτου, η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 10% εχθές το βράδυ στη Wall Street, επηρεάζει αρνητικά σήμερα τις ευρωαγορές και ”άνοιξε” με υποχώρηση 7,5% στα 47,5 δολάρια.

Πιέσεις δέχεται και οι τίτλος της Intel μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Prudential Equity Group σε underweight από hold, με παράλληλη μείωση της τιμής στόχου στα 20 από τα 31 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, άνοδο 2,2% στα 27 δολάρια καταγράφει ο τίτλος της General Motors μετά την αναβάθμιση των συστάσεων από τη Deutsche Bank σε hold από sell, με τον διεθνή οίκο να εκτιμά ότι τα περισσότερα άσχημα νέα για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι ήδη αποτιμημένα στην τρέχουσα τιμή της.

Κατά 6,4% ενισχύεται και η μετοχή της Harley Davidson, μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας τρίτου τριμήνου που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.271,05 μονάδες με κέρδη 0,18%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,09%, στις 2.178,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,07%, στις 1.185,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις εμφανίζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,33% στις 5.363,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,37% στις 4.533,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.002,08 μονάδες με απώλειες 0,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v