Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές διαθέσεις στη Wall

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, ενώ οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” κινούνται εκ νέου ανοδικά. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, ενώ οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” κινούνται εκ νέου ανοδικά. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Ν. Υόρκης ενισχύεται στα 63 δολάρια ανά βαρέλι, με αφορμή report της ΙΕΑ που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανά προβλήματα στην προσφορά μαύρου χρυσού το δ΄ τρίμηνο του 2005.

Η ΙΕΑ επισημαίνει πως αν τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ δεν ”λειτουργήσουν στο όριο της παραγωγικής ικανότητάς τους” ίσως να εμφανιστεί έλλειψη μαύρου χρυσού. Παράλληλα η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας μείωσε κατά 100.000 βαρέλια την πρόβλεψη για την παγκόσμια ημερήσια ζήτηση στο δ΄ τρίμηνο.

Παράλληλα, η αγορά αναμένει τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve στις 20 Σεπτεμβρίου για το ζήτημα των επιτοκίων. Τα πρακτικά θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) και οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις του, πόσο ”επιθετικά” αντιμετωπίζει η επιτροπή το ζήτημα των αμερικανικών επιτοκίων.

”Οι επενδυτές προσπαθούν ακόμη ξεκαθαρίσουν τον αντίκτυπο από τους τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα. Η αγορά βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και το παραμικρό μπορεί να την οδηγήσει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση”, σχολίασε ο Brian Gendreau, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής της ING Investment Management.

Ενισχύεται η μετοχή της Alcoa μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μεγαλύτερη παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο ανακοίνωσε ελαφρά αύξηση στα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου καθώς η εκτίναξη 13% στις πωλήσεις ισοφάρισε την πτώση στις τιμές του αλουμινίου και η την εκτίναξη των τιμών καυσίμων και πρώτων υλών.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Genentech, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 56% για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Θετική η εικόνα της McDonald’s μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή από την UBS στα 43 δολάρια.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της IBM, μετά από αναβάθμιση της τιμής στόχου που θέτει η CSFB στα 95 από 85 δολάρια με αλλαγή σύστασης σε outperform από neutral.

Πιέσεις δέχονται χρηματοοικονομικές μετοχές με αφορμή τη φημολογία που θέλει τα επιτόκια να διαμορφώνονται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.278 μονάδες με κέρδη 0,38%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,42%, στις 2.070 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,10%, στις 1.188 μονάδες.

Με μικρά κέρδη ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 5.380,70 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,19% στις 5.032,46 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.549,68 μονάδες με κέρδη 0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v