Διόρθωση στις μετοχές του online τζόγου

Ο ευάλωτος κλάδος του ηλεκτρονικού τζόγου δέχτηκε ισχυρό πλήγμα τη Δευτέρα, καθώς οι τίτλοι των PartyGaming και Empire Online ”βούλιαξαν”. Οι δύο κολοσσοί του κλάδου έχουν δεχτεί χρηματιστηριακές πιέσεις από το Σεπτέμβριο, λόγω ενδείξεων για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεων, που έπληξαν τις προσδοκίες των επενδυτών.

του Matthew Garrahan

Ο ευάλωτος κλάδος του ηλεκτρονικού τζόγου δέχτηκε ισχυρό πλήγμα τη Δευτέρα, καθώς οι τίτλοι των PartyGaming και Empire Online ”βούλιαξαν” μετά την αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου της πρώτης, που αποσκοπεί στην αύξηση των χρηστών του site.

Η τιμή της μετοχής της PartyGaming υποχώρησε πλέον του 10%, ενώ η Empire απώλεσε το 1/3 της χρηματιστηριακής αξίας της. Η διόρθωση ξεκίνησε όταν η PartyGaming, ο μεγαλύτερος όμιλος ηλεκτρονικού πόκερ στον κόσμο, δήλωσε ότι μετακινεί τους χρήστες που παίζουν στο PartyPoker.com -τη δική της ιστοσελίδα για το πόκερ- σε νέα λειτουργική πλατφόρμα, όπου θα μπορεί να προωθήσει και άλλα παιχνίδια.

Αυτοί οι παίκτες αντιστοιχούν σε ποσοστό 80% των πελατών της PartyGaming, με τους υπόλοιπους να προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες, όπως η Empire. Αυτά τα sites, γνωστά ως ”skins”, οδηγούν τους παίκτες στην πλατφόρμα της PartyGaming, λαμβάνοντας μερίδιο από την προμήθεια που λαμβάνει η εταιρία ηλεκτρονικών παιγνίων.

Η Empire δήλωσε ότι είναι ”πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι όποιες επιπτώσεις, εάν υπάρξουν” από την κίνηση της PartyGaming στη βραχυπρόθεσμη οικονομική αποδοτικότητά της.

Οι αναλυτές δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται από την απόφαση της PartyGaming να οδηγήσει τους χρήστες σε νέα πλατφόρμα, επισημαίνοντας ότι ο όμιλος διακινδυνεύει να έλθει σε διάσταση με τους επιχειρηματικούς εταίρους του, τα skin sites, τα οποία ενδέχεται να καθοδηγήσουν τους πελάτες τους σε άλλη εταιρία του κλάδου.

”Φαίνεται όντως αγενής κίνηση, κατά κάποιον τρόπο”, αναφέρει ο Paul Leyland, αναλυτής του κλάδου για τη Seymour Pierce. ”Κάποιος στην κορυφή της ιεραρχίας φαίνεται πως αποφάσισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερο έλεγχο, χωρίς όμως να αναλογιστεί όλες τις επιπτώσεις”. Ο κ. Leyland τόνισε την απόδοση της εταιρίας στο τελευταίο τρίμηνο, με τη μετοχή της να έχει υποχωρήσει πλέον του 30% από το Σεπτέμβριο, οπότε και προειδοποίησε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των πωλήσεων επιβραδύνονται.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v