Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη δείχνουν ανάκαμψη στη Wall

Τάσεις ανάκαμψης χαρακτηρίζουν την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, μετά τις διορθωτικές κινήσεις της τελευταίας εβδομάδας, με το κλίμα να βελτιώνεται λόγω των αποτελεσμάτων της Alcoa και της Genentech.

Τάσεις ανάκαμψης χαρακτηρίζουν την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, μετά τις διορθωτικές κινήσεις της τελευταίας εβδομάδας, με το κλίμα να βελτιώνεται λόγω των αποτελεσμάτων της Alcoa και της Genentech.

Ωστόσο, σημείο-κλειδί της πορείας της αγοράς αποτελεί η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve στις 20 Σεπτεμβρίου στο ζήτημα των επιτοκίων. Τα πρακτικά θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) και οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις του, πόσο ”επιθετικά” αντιμετωπίζει η επιτροπή το ζήτημα των αμερικανικών επιτοκίων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, και οι τρεις δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατέγραψαν απώλειες, με την αγορά να αποτυπώνει την ανησυχία των επενδυτών για την χρεοκοπία της Delphi Corp. και τη μητρική της, General Motors να ”βουλιάζει” 10% χαμηλότερα.

Ωστόσο, η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δείχνει να ανακάμπτει σήμερα, σημειώνοντας κέρδη 1,1% στα 25,75 δολάρια.

Άνοδο που ξεπερνά το 3% καταγράφει η μετοχή του Dow Jones, Alcoa μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Alcoa, η μεγαλύτερη παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο ανακοίνωσε ελαφρά αύξηση στα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου καθώς η εκτίναξη 13% στις πωλήσεις ισοφάρισε την πτώση στις τιμές του αλουμινίου και η την εκτίναξη των τιμών καυσίμων και πρώτων υλών

Κατά 5,5% ενισχύεται και η μετοχή της Genentech, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η μετοχή της IBM, μετά από αναβάθμιση της τιμής στόχου που θέτει η CSFB στα 95 από 85 δολάρια με αλλαγή σύστασης σε outperform από neutral.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.279,05 μονάδες με κέρδη 0,39%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,29%, στις 2.085,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,20%, στις 1.189,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, θετικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,38% στις 5.394,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,43% στις 4.555,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.050,08 μονάδες με κέρδη 0,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v