”Μικραίνει” και η Wall Street Journal

Η Dow Jones & Co. αποκάλυψε την Τρίτη σχεδιασμό για σμίκρυνση της διάσημης εφημερίδας Wall Street Journal σε μια κίνηση περικοπής κόστους που αντανακλά τις πιέσεις που δέχεται ο κλάδος των εφημερίδων, λόγω σταδιακής απομάκρυνσης του αναγνωστικού κοινού και μετακίνησης των διαφημιστικών εσόδων στο internet.

του Joshua Chaffin στη Νέα Υόρκη

Η Dow Jones & Co. αποκάλυψε την Τρίτη σχεδιασμό για σμίκρυνση της διάσημης εφημερίδας Wall Street Journal σε μια κίνηση περικοπής κόστους που αντανακλά τις πιέσεις που δέχεται ο κλάδος των εφημερίδων.

Από το 2007, όπως ανακοίνωσε η Dow Jones, το πλάτος της εφημερίδας θα μειωθεί κατά 20%, σε μια δραματική αλλαγή για το ιστορικό φύλλο, ηλικίας 126 ετών, που αναμένεται να μειώσει τα κόστη εκτύπωσης και τα υπόλοιπα λειτουργικά κόστη κατά 18 εκατ. δολ. ετησίως.

Η απόφαση έρχεται λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της Dow Jones ότι θα μετατρέψει τις εκδόσεις σε Ευρώπη και Ασία σε ταμπλόιντ, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου αναπροσαρμογών στην εφημερίδα και το site που θα υλοποιηθούν εντός των επόμενων 15 μηνών σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της κερδοφορίας.

Ο Karen Elliott House, ο διευθυντής έκδοσης της Journal επεσήμανε ότι οι αλλαγές αποφασίστηκαν μετά από εκτενή έρευνα αγοράς. ”Όλα αυτά θα ενισχύσουν την ελκυστικότητά μας τόσο στους υπάρχοντες όσο και στους προσδοκώμενους αναγνώστες της εφημερίδας”, τόνισε.

Η αλλαγές ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα με τις προειδοποιήσεις της Gannett, της μεγαλύτερης αλυσίδας εφημερίδων και εντύπων στις ΗΠΑ, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 4,3%, υποχωρώντας για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Οι εφημερίδες έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα καθώς το αναγνωστικό κοινό μειώνεται με σταθερό ρυθμό. Την ίδια στιγμή, τα διαφημιστικά κεφάλαια μειώνονται λόγω τάσης μετακίνησης προς το internet και την καλωδιακή τηλεόραση.

Τον περασμένο μήνα, οι New York Times και η Knight-Ridder, δυο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο χώρο του Τύπου, ανακοίνωσαν περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο των τελευταίων αλλαγών, η Journal αναμένεται να μειώσει το μέγεθος των άρθρων και να μειώσει δραματικά τις ειδήσεις που ”περνούν” και σε δεύτερη σελίδα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, μπορεί ο όγκος να μειωθεί κατά 20% αλλά ο χώρος που αφιερώνεται σε ειδήσεις θα μειωθεί σε ποσοστό μικρότερο του 10%.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v