Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Αισιόδοξη για Wall, ευρωαγορές και ευρώ

Αισιόδοξη (Bullish) εμφανίζεται η Citigroup για την μακροπρόθεσμη πορεία της Wall Street αλλά και των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ προβλέπει ότι το δολάριο θα ενισχυθεί προς τα 1,30 δολάρια. ισχυρή στήριξη τα επίπεδα των 1,17 - 1,18 για το δολάριο.

Citigroup: Αισιόδοξη για Wall, ευρωαγορές και ευρώ
Αισιόδοξη (Bullish) εμφανίζεται η Citigroup για την μακροπρόθεσμη πορεία της Wall Street αλλά και των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ προβλέπει ότι το ευρώ θα ενισχυθεί προς τα 1,30 δολάρια.

Όπως εκτιμάται στο report ”The View” τα κέρδη των εταιριών και η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα παραμείνουν ισχυρά το 2006, ενώ οι αποτιμήσεις χαρακτηρίζονται ελκυστικές. Παράλληλα η Citigroup κρίνει ότι το προσεχές έτος η FED δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εκτιμάται πως τα κέρδη των εταιριών του δείκτη MSCI Europe (εξαιρουμένων των βρετανικών) θα ενισχυθούν κατά 9,8% το 2006, ενώ τονίζονται οι ελκυστικές αποτιμήσεις. Για τη Γερμανία ειδικότερα υπογραμμίζεται πως οι εταιρίες που απαρτίζουν το δείκτη Dax 30 παρουσιάζουν υψηλότερη ευαισθησία στις εξελίξεις της παγκόσμιας οικονομίας παρά της γερμανικής.

Για την πορεία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος η Citigroup προβλέπει διακύμανση στα επίπεδα των 1,30 δολαρίων μακροπρόθεσμα, ενώ τονίζει την ισχυρή στήριξη τους εύρους των 1,17 – 1,8 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v