Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβαθμίσεις - macro βελτιώνουν το κλίμα στη Wall

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το δείκτη Dow Jones να επωφελείται από τις αναβαθμίσεις των Intel και ExxonMobil και με τους επενδυτές να επικεντρώνονται και στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας. Στη Γερμανία, ο Dax, με άνοδο 1,54% βρίσκεται και πάλι μια ”ανάσα” από τις 5.000 μονάδες.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το δείκτη Dow Jones να επωφελείται από τις αναβαθμίσεις των Intel και ExxonMobil, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται και στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών εμφανίζει οριακή συρρίκνωση στο β’ τρίμηνο, στα 195,7 δισ. δολ. σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του α’ τριμήνου που δείχνουν έλλειμμα της τάξεως των 198,7 δισ. δολ.

Εν τω μεταξύ, οι καθαρές εισροές από ξένους σε αμερικανικές μετοχές ανήλθαν σε 91 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, διαμορφωνόμενες σε επίπεδα ρεκόρ. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, οι καθαρές εισροές σε επενδύσεις χαρτοφυλακίου στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν σε 87,1 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, έναντι 71,2 δισ. δολ. κατά τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, σταθεροποιητικές τάσεις επιδεικνύει ο ”μαύρος χρυσός”, λειτουργώντας θετικά για την αγορά, καθώς παραμένει στα 64,40 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, με τους αναλυτές να υπογραμμίζουν την μείωση της μεταβλητότητας σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο CEO της Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke θα δηλώσει σε συνέδριο στις ΗΠΑ ότι θα κρατήσει την T-mobile USA, την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, θέτοντας τέλος στη σχετική σεναριολογία των τελευταίων μηνών.

Η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Intel σε neutral, εξηγώντας ότι οι ανησυχίες για την απώλεια μεριδίων αγοράς και συρρίκνωση της τιμολογιακής της ισχύος έχουν ήδη αποτιμηθεί στην τιμή της.

Η Deutsche Bank αναβάθμισε τη σύστασή της για την ExxonMobil σε buy από neutral, ενισχύοντας την τιμή-στόχο στα 75 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.607,05 μονάδες με κέρδη 0,45%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,37%, στις 2.154,37 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,41%, στις 1.232,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,59% στις 5.415,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,81% στις 4.515,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να ανακάμπτει από τις απώλειες της εβδομάδας, στις 4.981,08 μονάδες με κέρδη 1,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v