Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 3,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Αναμενόμενη ήταν η ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων προς την αμερικανική οικονομία τον Αύγουστο, όπως και η υποχώρηση του δείκτη μεταποίησης Empire. Η είδηση προήλθε από τα επιδόματα ανεργίας, που αυξήθηκαν δραματικά. Ραγδαία πτώση του δείκτη βιομηχανίας Philadelphia.

ΗΠΑ: Στο 3,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο
Αναμενόμενη ήταν η ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων προς την αμερικανική οικονομία τον Αύγουστο, όπως και η υποχώρηση του δείκτη μεταποίησης Empire. Η είδηση προήλθε από τα επιδόματα ανεργίας, που αυξήθηκαν δραματικά.

Ειδικότερα, οι τιμές κατναλαωτή ενισχύθηκαν κατά 0,5% τον Αύγουστο, ευθυγραμμιζόμενες με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, έναντι τελευταίας μέτρησης στο 0,5%.

Ως εκ τούτου, η ετήσια μεταβολή των τιμών διαμορφώνεται στο 3,7% τον Αύγουστο, έναντι 3,2% τον προηγούμενο μήνα.

Η επιτάχυνση του ρυθμού ενίσχυσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αποδίδεται από τους αναλυτές στην ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών και των τιμών της βενζίνης στο διάστημα αυτό, κάτι που διαφαίνεται και από το ρυθμό ενίσχυσης του δομικού πληθωρισμού, που διαμορφώνεται στο 0,1% τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για 0,2%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μεταποίησης Empire διαμορφώνεται στο 17 το Σεπτέμβριο, έναντι 23 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν συρρίκνωση του δείκτη στο 16.

Στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10/9 συμπληρώθηκαν 398.000 αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας, με την έντονη ενίσχυση να αποδίδεται στις καταστροφές που άφησε πίσω του ο τυφώνας ”Κατρίνα”.

Στο μεταξύ ραγδαία πτώση σημείωσε ο δείκτης βιομηχανίας Philadelphia διαμορφούμενος στο 2,2 τον Σεπτέμβριο, από 17,5 τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v