Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Μικτά πρόσημα με τα macro στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα στη Wall Street. Στο επίκεντρο της προσοχής τέθηκαν τα macro που παρείχαν τις πρώτες ενδείξεις για τον αντίκτυπο του τυφώνα ”Κατρίνα”, ενώ αναλυτές επισήμαναν ότι στη μεταβλητότητα που εμφάνισε η αγορά συνέβαλε και η λήξη δικαιωμάτων την Παρασκευή. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα στη Wall Street. Στο επίκεντρο της προσοχής τέθηκαν τα macro που παρείχαν τις πρώτες ενδείξεις για τον αντίκτυπο του τυφώνα ”Κατρίνα”, ενώ αναλυτές επισήμαναν ότι στη μεταβλητότητα που εμφάνισε η αγορά συνέβαλε και η λήξη δικαιωμάτων την Παρασκευή. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 0,5% τον Αύγουστο, ευθυγραμμιζόμενες με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, έναντι τελευταίας μέτρησης στο 0,5%. Ως εκ τούτου, η ετήσια μεταβολή των τιμών διαμορφώνεται στο 3,7% τον Αύγουστο, έναντι 3,2% τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μεταποίησης Empire διαμορφώθηκε στο 17 το Σεπτέμβριο, έναντι 23 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν συρρίκνωση του δείκτη στο 16.

Παράλληλα, στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10/9, συμπλπηρώθηκαν 398.000 αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας, με την έντονη ενίσχυση να αποδίδεται στις καταστροφές που άφησε πίσω του ο τυφώνας Κατρίνα.

Τέλος, ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed σημείωσε αναπάντεχα μεγάλη πτώση τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στο 2,2 από το 17,5 τον Ιούλιο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν διαμόρφωση στο 12,3.

”Είχαμε ένα πολύ δυνατό ράλι μετά τον τυφώνα, παρά το πλήγμα που δέχθηκε η Ν. Ορλεάνη και ο Κόλπος του Μεξικού” επισήμανε ο Al Goldman, ανώτερος αναλυτής της A.G. Edwards. ”Τώρα βλέπουμε μία λογική παύση για ανανέωση” πρόσθεσε.

Στο ενεργειακό μέτωπο, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” υποχώρησαν κάτω από τα 65 δολ. μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου σημειώνει κάμψη.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της ασφαλιστικής UICI η οποία συμφώνησε για την εξαγορά της από γκρουπ εταιριών των οποίων ηγείται η Blackstone Group.

Έντονα ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Delta Air Lines, ενώ αντίθετα σημαντική υποχώρηση σημείωσε η μετοχή της Northwest Airlines, μία ημέρα μετά τις αναμενόμενες αιτήσεις υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Άνοδο σημείωσε η μετοχή της McDonald’s, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν υπερβολική την υποχώρηση που σημείωσε κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Θετική η εικόνα της Time Warner μετά το δημοσίευμα της New York Post που έκανε λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την AOL για διάθεση μεριδίου της δεύτερης στη Microsoft. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η Microsoft επιθυμεί να συνδέσει το μερίδιο στην AOL με την θυγατρική της στο internet, MSN.

Ενισχύθηκε η μετοχή της Altria Group μετά τα θετικά σχόλια αναλυτών των Merrill Lynch, Goldman Sachs και Prudential Equity Group.

Πτωτικά κινήθηκε ο τίτλος της Bear Stearns παρά το γεγονός ότι η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,69 δολ. ανά μετοχή ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη στα 2,38 δολ. ανά μετοχή.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Motorola, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα προσέλαβε ειδικούς συμβούλους προκειμένου να εξετάσουν την πώληση μονάδας της.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 7,41 δολάρια, ενισχυμένο κατά 0,14%, ενώ κέρδη 1,88% κατέγραψε το ADR της 3Ε, στα 29,24 δολάρια. Άνοδος 0,49% για το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 10,20 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.558,75 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,13%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε πτώση 0,15% στις 2.146,15 μονάδες και ο S&P 500 αποκόμισε οριακά κέρδη 0,05% στις 1.227,73 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,68% στις 5.383,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,11% στις 4.905,98 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 4.479,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v