Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Στην Κίνα τα έσοδα της αύξησης κεφαλαίου

Η Google πιθανότατα θα επεκτείνει την παρουσία της στην Κίνα και θα αγοράσει ταχύτερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να υποστηρίξει νέες υπηρεσίες, μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Google: Στην Κίνα τα έσοδα της αύξησης κεφαλαίου
Η Google, η πιο διάσημη μηχανή αναζήτηση στον Ιnternet, πιθανότατα θα επεκτείνει την παρουσία της στην Κίνα και θα αγοράσει ταχύτερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να υποστηρίξει νέες υπηρεσίες, μετά τη συγκέντρωση 4,18 δισ. δολαρίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος Eric Schmidt και ο ιδρυτής Sergey Brin άφησαν να εννοηθούν τα παραπάνω projects σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με 300 αναλυτές και επενδυτές, μετά την πώληση 14.159 εκατ. μετοχών προς 295 δολάρια έκαστη.

Η Google, Νο 2 μηχανή αναζήτησης στην Κίνα, με μερίδιο 23% στην εγχώρια αγορά, αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στη χώρα. Η κινεζική Baidu.com, στην οποία έχει μερίδιο η Google, ελέγχει το 37% της αγοράς.

Η Google πούλησε τις νέες μετοχές χαμηλότερα από τα 303 δολάρια που ήταν το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής, αλλά πάντως η διάθεση χαρακτηρίστηκε επιτυχής.

Αναλυτές και επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα δαπανήσει η Google τα έσοδα της αύξησης και εκτιμούν ότι το καλύτερο σενάριο είναι να εξαγοράσει η εταιρία μηχανές αναζήτησης και εταιρίες on line τυχερών παιχνιδιών στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v