Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Νευρικότητα και οριακές διακυμάνσεις

Νευρικά κινείται η Wall Street μετά τα στοιχεία που κατέδειξαν σημαντική υποχώρηση του δείκτη Philly Fed τον Αύγουστο, ενώ αναλυτές επισημαίνουν ότι στη μεταβλητότητα συμβάλλει και η αυριανή λήξη δικαιωμάτων. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Νευρικά κινείται η Wall Street μετά τα στοιχεία που κατέδειξαν σημαντική υποχώρηση του δείκτη Philly Fed τον Αύγουστο, ενώ αναλυτές επισημαίνουν ότι στη μεταβλητότητα συμβάλλει και η αυριανή λήξη δικαιωμάτων. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed σημείωσε αναπάντεχα μεγάλη πτώση τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στο 2,2 από το 17,5 τον Ιούλιο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν διαμόρφωση στο 12,3.

Στις υπόλοιπες μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 0,5% τον Αύγουστο, ευθυγραμμιζόμενες με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, έναντι τελευταίας μέτρησης στο 0,5%. Ως εκ τούτου, η ετήσια μεταβολή των τιμών διαμορφώνεται στο 3,7% τον Αύγουστο, έναντι 3,2% τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μεταποίησης Empire διαμορφώνεται στο 17 το Σεπτέμβριο, έναντι 23 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν συρρίκνωση του δείκτη στο 16.

Τέλος, στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10/9, συμπλπηρώθηκαν 398.000 αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας, με την έντονη ενίσχυση να αποδίδεται στις καταστροφές που άφησε πίσω του ο τυφώνας Κατρίνα.

Στο ενεργειακό μέτωπο, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” υποχωρούν κάτω από τα 65 δολ. όπου διαμορφώνονταν νωρίτερα λόγω των ανησυχιών ότι η μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κάλυψη της ζήτησης στις ΗΠΑ ενόψει του χειμώνα.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της ασφαλιστικής UICI η οποία συμφώνησε για την εξαγορά της από γκρουπ εταιριών των οποίων ηγείται η Blackstone Group.

Κέρδη αποκομίζει η Delta Air Lines, ενώ αντίθετα πτωτικά κινείται ο τίτλος της Northwest Airlines, μία ημέρα μετά τις αναμενόμενες αιτήσεις υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Θετική η εικόνα της Time Warner μετά το δημοσίευμα της New York Post που έκανε λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την AOL για διάθεση μεριδίου της δεύτερης στη Microsoft. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η Microsoft επιθυμεί να συνδέσει το μερίδιο στην AOL με την θυγατρική της στο internet, MSN.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Bear Stearns παρά το γεγονός ότι η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,69 δολ. ανά μετοχή ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη στα 2,38 δολ. ανά μετοχή.

Υποχώρηση εμφανίζει ο τίτλος της Motorola με αφορμή δημοσίευμα που φέρει την εταιρία να έχει προσλάβει συμβούλους προκειμένου να εξετάσουν την πώληση μονάδας της.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.545 μονάδες με οριακή μεταβολή +0,01%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,14% στις 2.146 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,08% στις 1.226 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,68% στις 5.383,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,11% στις 4.905,98 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 4.479,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v