Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals ”κράτησαν” Dow και Nasdaq

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street με την υποχώρηση του πετρελαίου και την ανακοίνωση συμφωνιών για εξαγορές να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών. Πτώση της τάξης του 21% για την Delta Airlines. Κέρδη στο Λονδίνο, πτώση στη Φρανκφούρτη.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street με την υποχώρηση του πετρελαίου και την ανακοίνωση συμφωνιών για εξαγορές να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών. Πτώση της τάξης του 21% για την Delta Airlines. Κέρδη στο Λονδίνο, απώλειες στη Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα τα deals για τις εξαγορές εταιριών επηρέασαν θετικά την ψυχολογία των επενδυτών, υποστηρίζουν Αμερικανοί χρηματιστές, προσθέτοντας ωστόσο ότι η αγορά συνεχίζει να βασανίζεται από τον αντίκτυπο του τυφώνα ”Κατρίνα”.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών και ειδικότερα των Exxon Mobil, Chevron και BP. Πτώση της τάξεως του σημείωσε και η μετοχή της Delta Airlines μετά το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται σύντομα να υποβάλλει αίτηση χρεοκοπίας.

Αντίθετα κέρδη κατέγραψε τόσο η Siebel όσο και η Oracle, κατόπιν ανακοίνωσης της τελευταίας ότι προτίθεται να καταβάλλει 5,85 δισ. δολάρια για την εξαγορά της πρώτης. Μάλιστα βάσει της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής η προσφορά της Oracle αντιστοιχεί σε 17% premium.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η Citigroup. Η Prudential αναβάθμισε τη σύσταση για τον αμερικανικό κολοσσό σε ”Overweight” από ”Neutral” προηγούμενα.

Ανοδο σημείωσε και η eBay που ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Skype Technologies προς 2,6 δισ. δολάρια, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις φήμες της προηγούμενης εβδομάδας. Εξάλλου η εξαγορά της Westcorp από την Wachovia προς 3,42 δισ. δολάρια δεν ευνόησε ιδιαίτερα τη μετοχή της δεύτερης, που κατέγραψε πτώση.

Στο μεταξύ χαμηλότερα των 64 δολαρίων ανά βαρέλι και σε χαμηλά 5 εβδομάδων διαμορφώθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να εμφανίζονται, για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, καθησυχαστικές για την πορεία της ζήτησης.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 7,44 δολάρια, με πτώση 2,49%, ενώ άνοδο 0,45% κατέγραψε το ADR της 3Ε, στα 28,9 δολάρια. Πτώση 0,66% για το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 10,49 δολάρια.

Στις 10.682 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones με κέρδη 0,04%, ενώ άνοδο 0,34% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 2.182 μονάδες. Οριακή πτώση 0,07% για τον S&P 500, στις 1.240 μονάδες

Στις 5.375 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης FTSE 100, με κέρδη 0,29%, ενώ πτώση 0,32% κατέγραψε ο Dax, στις 4.989 μονάδες. Aμετάβλητος ο Cac, στις 4.491 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v