Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο προσκήνιο τα deals στη Wall Street

Μεικτές τάσεις εμφανίζει στο άνοιγμα η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς διάφορα deals αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, η αναβάθμιση της Citigroup αλλά και η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την υπαγωγή της Delta Airlines σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Μεικτές τάσεις εμφανίζει στο άνοιγμα η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς διάφορα deals αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, η αναβάθμιση της Citigroup αλλά και η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την υπαγωγή της Delta Airlines σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Delta Airlines αναμένεται να υποβάλει αίτηση χρεοκοπίας ακόμη και μέχρι την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στον κλάδο των αερογραμμών.

Η Delta πιθανόν να καταθέσει την αίτηση χρεοκοπίας και να λάβει χρηματική βοήθεια ύψους 1,7 δισ. δολ. προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της σε πιστωτές της όπως η General Electric. Η μετοχή της Delta υποχωρεί κατά 19%.

Εν τω μεταξύ, στα εταιρικά νέα, την εταιρία λογισμικού Siebel Systems, η οποία είναι εισηγμένη στον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, συμφώνησε να εξαγοράσει η Oracle, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Το χρηματικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 3,6 δισ. δολάρια, ενώ το συνολικό κόστος της εξαγοράς διαμορφώνεται σε 5,85 δισ. δολ. για την Oracle, που καταβάλλει premium της τάξεως του 17% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Η μετοχή της Siebel ενισχύεται κατά 14%.

Ένα βήμα πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς της Skype βρίσκεται η eBay, σύμφωνα με τους Financial Times.

Επίσης, στην εξαγορά της εταιρίας Westcorp έναντι τιμήματος ύψους 3,42 δισ. δολ. σε μετοχές θα προχωρήσει η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, Wachovia Corp., στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στον τομέα χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την αγορά αυτοκινήτων.

Εν τω μεταξύ, στο ευνοϊκό κλίμα που δημιουργεί η δραστηριότητα στις εξαγορές, προστίθεται και η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών. Ο ”μαύρος χρυσός” τιμάται στα 63,67 δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Θετική αναμένεται η αντίδραση των μετόχων στην άμεση απομάκρυνση του προέδρου της Symantec Corp. και την αντικατάστασή του από τον πρώην αντιπρόεδρο, Gary Bloom.

Η Prudential αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Citigroup σε overweight από neutral weight, αποδίδοντας την αναθεώρηση στη βελτίωση των συνθηκών στις κεφαλαιαγορές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.667,05 μονάδες με απώλειες 0,10%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,08%, στις 2.177,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,06%, στις 1.240,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις εμφανίζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,12% στις 5.365,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,02% στις 4.490,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.990,08 μονάδες με απώλειες 0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v