Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαρωτική νίκη Κοϊζούμι

Σπουδαία εκλογική νίκη πέτυχε το κόμμα των Δημοκρατών - Φιλελευθέρων του πρωθυπουργού Γιουνιχίρο Κοϊζούμι κατά τις χθεσινές εκλογές στην Ιαπωνία. Με ελάχιστο ποσοστό των ψήφων μη καταμετρημένο, το κόμμα του κ. Κοϊζούμι καταλαμβάνει 325 έδρες έναντι 113 της αντιπολίτευσης.

Σαρωτική νίκη Κοϊζούμι
Σπουδαία εκλογική νίκη πέτυχε το Δημοκρατικό - Φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Γιουνιχίρο Κοϊζούμι κατά τις χθεσινές εκλογές στην Ιαπωνία.

Με ελάχιστο ποσοστό των ψήφων μη καταμετρημένο, το κόμμα του Γ. Κοϊζούμι καταλαμβάνει 325 έδρες της Κάτω Βουλής του ιαπωνικού κοινοβουλίου έναντι 113 της αντιπολίτευσης του Δημοκρατικού κόμματος.

Η εξασφάλιση τεσσάρων ακόμη ετών εξουσίας από τον σημερινό πρωθυπουργό χαιρετίστηκε από αναλυτές και οικονομολόγους, καθώς πιστεύεται ότι με ανανεωμένη τη λαϊκή εντολή ο κ. Κοϊζούμι θα προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατέφυγε σε εκλογές, αφού τον περασμένο μήνα 37 βουλευτές του κόμματός του αποστάτησαν καταψηφίζοντας δέσμη νόμων για την ιδιωτικοποίηση των ιαπωνικών ταχυδρομείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v