Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα ”κόκκινα” παρά τα ευνοϊκά macro η Wall

Ήπιες πιέσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, παρά τα θετικά μακροοικονομικά δεδομένα, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην αδύναμη καθοδήγηση από την εταιρία λιανικού εμπορίου Best Buy, καθώς και από τη νέα ανοδική κίνηση των πετρελαϊκών τιμών.

Ήπιες πιέσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, παρά τα θετικά μακροοικονομικά δεδομένα, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην αδύναμη καθοδήγηση από την εταιρία λιανικού εμπορίου Best Buy, καθώς και από τη νέα ανοδική κίνηση των πετρελαϊκών τιμών.

Επίσης, οι αναλυτές κάνουν λόγο για φαινόμενο ”hangover” μετά το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, όπου κυριάρχησαν τα deals εξαγορών.

Ειδικότερα, αύξηση 0,6% σημείωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού Αυγούστου στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω των υψηλών ενεργειακών τιμών, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν αύξηση ύψους 0,7%.

Αντίθετα στα 57,9 δισ. δολάρια διαμορφώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Ιούλιο, έναντι 59,5 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 59,8 δισ. δολάρια. Τον Ιούλιο οι εξαγωγές σημείωσαν ρεκόρ, στα 106,2 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν στα 164,2 δισ. δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ανοδική κίνηση καταγράφει η τιμή του ”μαύρου χρυσού” παραμένοντας ωστόσο κάτω από τα 64 δολάρια. Το πετρέλαιο τιμάται στα 63,7 δολάρια στη Νέα Υόρκη και στα 62,14 στο Λονδίνο.

Κατά 6,2% υποχωρεί η τιμή της Best Buy μετά από ανακοίνωση της εταιρίας λιανικού εμπορίου ότι τα κέρδη ανά μετοχή δευτέρου τριμήνου διαμορφώθηκαν 1 σεντ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ μειωμένες εμφανίστηκαν και οι προβλέψεις της για το τρίτο τρίμηνο.

Η θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Nokia για τα επόμενα τρίμηνα επηρεάζει θετικά τόσο τη μετοχή της εταιρίας κινητών τηλεφώνων, που ενισχύεται κατά 4,2%, όσο και του προμηθευτή της, RF Micro Devices, κατά 3,8%.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της eBay, μετά την χθεσινή κίνηση εξαγοράς της Skype Technologies, λόγω και της υποβάθμισης της σύστασης για τη μετοχή από την CIBC, με τον οίκο να θεωρεί ότι ο τίτλος θα παραμείνει σε στενό εύρος διακύμανσης στο προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.647,05 μονάδες με απώλειες 0,33%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,26%, στις 2.177,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,19%, στις 1.238,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,55% στις 5.345,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,42% στις 4.473,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.925,08 μονάδες με απώλειες 1,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v