Lex: ΑΟL - MSN

Θα μπορούσαν οι America Online της Time Warner και η MSN της Microsoft να δουλέψουν καλύτερα μαζί από ότι ως ξεχωριστές οντότητες; Οι δυο επιχειρήσεις internet προφανώς διαπραγματεύονται το συνδυασμό των δυνάμεών τους σε ορισμένους τομείς, πιθανότητα στις μηχανές αναζήτησης, όπου και οι δυο έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τις Yahoo και Google.

Θα μπορούσαν οι America Online της Time Warner και η MSN της Microsoft να δουλέψουν καλύτερα μαζί από ότι ως ξεχωριστές οντότητες;

Οι δυο επιχειρήσεις internet προφανώς διαπραγματεύονται το συνδυασμό των δυνάμεών τους σε ορισμένους τομείς, πιθανότητα στις μηχανές αναζήτησης, όπου και οι δυο έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τις Yahoo και Google.

Οι δυο εταιρίες, συνδυαστικά, αντιστοιχούν σε εκατομμύρια ζευγάρια μάτια. Από μόνη της η AOL είχε πλέον των 110 εκατ. μοναδικών επισκέψεων τον Ιούλιο. Οι μοναδικές επισκέψεις ορίζονται ως οι χρήστες που επισκέπτονται τα site της ΑΟL τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Όμως η μετατροπή των ζευγαριών ματιών σε δολάρια, ιδίως στη διαφήμιση που σχετίζεται με μηχανές αναζήτησης, δεν λειτουργεί με βάση μόνο την κλίμακα. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως η τεχνολογία και η δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα την αξιοποιούν αρκετοί άνθρωποι και για άλλες χρήσεις. Η Google έχει κάνει καλή δουλειά από πλευράς τεχνολογίας. Η Yahoo έχει κάνει αντίστοιχα καλή δουλειά στο να καταστεί η πρώτη αναφορά σε πολλούς χρήστες, όταν μπαίνουν στο internet.

Όμως, θα ήταν ανόητο να ξεγράψει κανείς τις AOL και MSN, οι οποίες έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Η AOL έχει τεχνολογία αιχμής στα περιεχόμενα που μπορεί να ανεβάσει στο internet. Η πρόσφατη μουσική της επιτυχία με τις συναυλίες Live 8 δείχνουν πόσο ελκυστικές μπορεί να είναι οι προσφορές της.

Εν τω μεταξύ, η MSN έχει τη στήριξη και τους προσανατολισμούς της Microsoft. Φυσικά, ο κολοσσός του λογισμικού έχει επιχειρήσει να επενδύσει και να αποκτήσει μερίδια σε εταιρίες internet και στο παρελθόν, χωρίς τα αποτελέσματα να δικαιολογούν τις προσδοκίες της.

Οι συμμαχίες συνήθως είναι προβληματικές, ιδίως όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο ακριβώς τομέα. Όμως, οι ανταγωνιστές της θα κινδυνεύσουν εάν αψηφήσουν αυτή την ένωση.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v