Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall

Σε θετικό έδαφος πέρασε η Wall Street καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να επικεντρωθούν στα καλά εταιρικά αποτελέσματα, με τις μετοχές εταιριών πρώτων υλών και μεταφορών να ενισχύονται, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές τα σχόλια του Άλαν Γκρίνσπαν στο Κογκρέσο ήταν ήπια και εν πολλοίς έχουν τιμολογηθεί από την αγορά. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Σε θετικό έδαφος πέρασε η Wall Street καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να επικεντρωθούν στα καλά εταιρικά αποτελέσματα, με τις μετοχές εταιριών πρώτων υλών και μεταφορών να ενισχύονται, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές τα σχόλια του Άλαν Γκρίνσπαν στο Κογκρέσο ήταν ήπια και εν πολλοίς έχουν τιμολογηθεί από την αγορά. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Μιλώντας στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Α. Γκρίνσπαν δήλωσε ότι η εικόνα της οικονομίας είναι καλή ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ελεγχόμενες, ωστόσο για να διατηρηθεί αυτή η προοπτική η Fed θα πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων οι οποίες πάντως θα πραγματοποιηθούν με μέτριους ρυθμούς.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η στάση του κεντρικού τραπεζίτη ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη και η αγορά παραμένει επικεντρωμένη στο θέμα των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.

Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, ενώ νωρίτερα άγγιξαν το επίπεδο των 56,15 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση ότι η υποχώρηση που εμφάνισαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα ήταν αρκετά μικρότερη της αναμενόμενης.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Amgen Inc. η οποία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα έσοδα του 2005.

Κέρδη για την Pfizer που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο κέρδη 46 σεντς ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για 44 σεντς.

Ενισχύεται η μετοχή της Altria Group τα αποτελέσματα της οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η εταιρία αναθεώρησε ανοδικά κατά 5 σεντς τις προβλέψεις της για τη συνολική κερδοφορία το 2005.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Intel η οποία παρουσίασε κέρδη ανά μετοχή 33 σεντς έναντι 27 σεντς πέρυσι, ωστόσο οι επενδυτές ανησύχησαν για τα καθαρά περιθώρια κέρδους του ομίλου, που διαμορφώθηκαν στο 56,4% έναντι του αναμενόμενου 57%.

Ανάλογη η εικόνα της Yahoo η κερδοφορία της οποίας ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις των αναλυτών και διαμορφώθηκε στα 51 σεντς ανά μετοχή.

Υποχωρεί ο τίτλος της General Motors μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρία εμφάνισε ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε κατά το δεύτερο τρίμηνο απώλειες 56 σεντς ανά μετοχή ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν επάνοδο στην κερδοφορία και ειδικότερα κέρδη 3 σεντς ανά μετοχή.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Eastman Kodak. Η εταιρία ανακοίνωσε τρίτο συνεχόμενο ζημιογόνο τρίμηνο, ενώ θα προχωρήσει σε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της JP Morgan καθώς παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία της ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, ήταν η μικρότερη που έχει καταγράψει η εταιρία σε διάστημα ενός έτους.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 10.661 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,24% στις 2.178 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 1.233 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές καθώς Λονδίνο και Φρανκφούρτη κάλυψαν τις απώλειες τους περνώντας σε θετικό έδαφος. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,26% στις 5.215,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,29% στις 4.784,50 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,13% στις 4.418,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v