Τα λιγότερα κέρδη ενός έτους για την JPMorgan

Η JPMorgan Chase, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε τα χαμηλότερα τριμηνιαία κέρδη σε ένα χρόνο, εξαιτίας του κόστους νομικών διευθετήσεων και των εσφαλμένων προβλέψεων για τα επιτόκια.

Τα λιγότερα κέρδη ενός έτους για την JPMorgan
Η JPMorgan Chase, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε τα χαμηλότερα τριμηνιαία κέρδη σε ένα χρόνο, εξαιτίας του κόστους νομικών διευθετήσεων και της βύθισης στα έσοδα από συναλλαγές.

Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 994 εκατ. δολαρίων σε σύγκριση με ζημιές 548 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Όπως οι ανταγωνιστές της Citigroup και Bank of America, η JPMorgan έκανε ”λάθος τοποθετήσεις” στα επιτόκια, με αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων από τις εν λόγω συναλλαγές κατά 50%.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 12,7 δισ. δολ. από 8,63 δισ. δολ. χάρη στην εξαγορά της Bank One πέρσι τον Ιούνιο προς 58 δισ. δολ.

Η JPMorgan τόνισε ότι τα κέρδη θα είχαν διαμορφωθεί στα 2,3 δισ. δολ. ή 66 σεντς ανά μετοχή εξαιρουμένων των παρακαταθηκών για νομικές διευθετήσεις και τις δαπάνες για την εξαγορά της Bank One. Οι αναλυτές περίμεναν ότι, σε αυτή τη βάση, τα κέρδη θα διαμορφώνονταν στα 64 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v