Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Ανοδικές τάσεις λόγω θετικών τριμήνων

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα εταιριών όπως η International Business Machines και η Merrill Lynch ενισχύουν την αισιοδοξία για την εταιρική κερδοφορία, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος της τεχνολογίας. Κέρδη σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, υποχώρηση στο Λονδίνο.

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα εταιριών όπως η International Business Machines και η Merrill Lynch ενισχύουν την αισιοδοξία για την εταιρική κερδοφορία, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος της τεχνολογίας. Κέρδη σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, υποχώρηση στο Λονδίνο.

”Το σημερινό ανοδικό ράλι συνδέεται με τα αποτελέσματα, ωστόσο το ερώτημα είναι πως θα διαμορφωθεί το ’κλείσιμο’” σχολίασε ο Peter Boockvar, αναλυτής της Miller Tabak, επισημαίνοντας πάντως ότι η αγορά ενδεχομένως να πραγματοποιήσει ”πισωγύρισμα” αργότερα.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τον κλάδο χρηματιστηριακών εταιριών μετά τα αποτελέσματα της Merrill Lynch, ενώ τα κέρδη της IBM δίνουν ώθηση στον κλάδο τεχνολογίας. Ανοδικά κινούνται επίσης οι μετοχές εταιριών πληροφορικής και ειδών πληροφορικής.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται αρκετές μετοχές του Dow Jones που δημοσιοποιούν αποτελέσματα.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της IBM, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ελαφρώς υψηλότερα ο τίτλος της Johnson & Johnson τα αποτελέσματα της οποίας διαμορφώθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Intel Corp. και της Yahoo, που ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα της Microsoft η οποία θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της την Πέμπτη.

Θετική η εικόνα της Caterpillar η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα στις 21 Ιουλίου

Έναυσμα για τοποθετήσεις δίνουν τα καλά αποτελέσματα της Merrill Lynch, αντισταθμίζοντας την απογοήτευση από το τρίμηνο της Citigroup.

Αντίθετα, πιέσεις δέχεται η Citigroup η οποία υποβαθμίστηκε από τις Merrill Lynch και Bear Sterns μετά την ανακοίνωση κερδών που αν και αυξημένα δεν ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Hewlett-Packard με αφορμή την ανακοίνωση για περικοπή 14.500 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο μεγάλου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Αρνητική η εικόνα της μετοχής της Wachovia Corp. παρά το γεγονός ότι η εταιρία παρουσίασε εκτίναξη κερδών κατά 32% το δεύτερο τρίμηνο έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2004.

Υποχωρεί ο τίτλος της Ford καθώς η μικρότερη της αναμενόμενης πτώση της κερδοφορίας δεν ικανοποιεί τους επενδυτές.

Πιέσεις δέχεται η Lucent Technologies μετά την ανακοίνωση ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2005 εμφάνισε πτώση εσόδων κατά 4% καθώς τα κόστη αυξήθηκαν ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν δραστικά.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,53% στις 10.631 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nadsaq κινείται ανοδικά κατά 0,97% στις 2.165 μονάδες, ενώ ο S&P αποκομίζει κέρδη 0,42% στις 1.226 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,24% στις 5.201,50 μονάδες, ενώ αντίθετα ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,08% στις 4.770,54 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 1,39% στις 4.424,25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v